Blokada u Pakovraću i dalje traje, meštani ne dozvoljavaju nastavak radova na izgradnji auto-puta

8
511
Foto: N1 (Arhivski snimak, ilustracija)

ČAČAK – Meštani Pakovraća nastavili su i danas, četvrti dan za redom, blokadu firme za proizvodnju betona “Cemprom“ u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega.

Blokada je počela zbog toga što je, po njihovim rečima, 28. marta istekao zakup parcele na kojoj se nalazi ta firma i vlasnik parcele Radosav Ćosić tvrdi da zakup nije produžen i da je parcela od tada “bespravno zauzeta“. Ćosić je rekao da je pozvan na sastanak u Gradsku upravu Čačka.

Pored toga, meštani se bune i zato što im prete prinudnim iseljenjem iz kuća i sa imanja koje se nalaze na trasi deonice autoputa Preljina-Požega, a još im nisu isplaćeni.

Sudski procesi, koje su meštani koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju autoputa, pokrenuti su pre više od dve godine i još nisu završeni.

Jedan od meštana koji učestvuje u blokadi Miloš Nikolić rekao je da su vlasnici tri kuće dobili rešenja da će u utorak, 19. jula, biti izvršeno njihovo prinudno iseljavanje iz kuća uz asistenicju policije.

Mi se ne iseljavamo dok nam ne budu isplaćene kuće i zemlja koji su nam oduzeti. Sudimo se već dve godine, do sada smo imali po 20 ročišta, a suđenje još nije završeno. Nekome je cilj da se ovo odugovlači – rekao je Nikolić.

Oni ističu i da su za dve godine, koliko traju sudski procesi, promenjene cene kuća i zemlje, da su one uvećane po nekoliko puta i da teško mogu za novac koji im se nudi da kupe kuće i zemlju iste površine.

Izvor: Beta

Prethodni članakTeška saobraćajna nesreća u Mojsinju: U sudaru dva automobila jedna osoba poginula, dve teško povređene
Sledeći članakNove cene goriva: Benzin pojeftinio, dizel nije

8 KOMENTARA

  1. Rade nisi čuo, ili jesi pa si zaboravio, kako se pričalo. SRBIJA RADI BEOGRAD SE GRADI. Te komunjare, te crveni lopovi. I joooš kojekakvih izraza. Ali sad treba to pohvaliti. Prima sre kao pelcer. E moj Rade.

    • Reci cu samo da je period izmedju 70 i 80 godina proslog veka bio i pravedniji i posteniji i socijalno odgovorniji prema gradjanima nego danas. Nije moguce ta vremena ni porediti. O hobotnici kriminala i korupcije koja je danas pruzila pipke kroz sve strukture drustva ne treba ni pricati. Toga onda nije bilo. Kada sam se zaposljavao, sa fakultetskom diplomom, nije me niko pitao da li sam clan Saveza komunista, a nisam bio. Ni otac a ni deda nisu bili clanovi SK. Danas SNS ima u Srbiji vise clanova nego tih godina SK u celoj Jugoslaviji. Svaka opstina a i mesna zajednica su imale svoj budzet i nisu zavisile od toga koliko ce im Beograd dati novca kao sto je to slucaj danas. Nije se moglo dogoditi da „neki rostiljdzija Grcic“ dofje na celo EPS i upropasti ga. Postojale su kadrovske komisije koje su birale najbolje kandidate. Danas za direktorsko mesto ti ne treba fakultetdka diploma. Dovoljna je clanska karta SNS. Pardon. Potrebno je i nemati svoje JA. Tito je umro. Dosli su Milosevic, Seselj i drugi. I sada smo tu gde i jesmo. Niko i nista.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here