Bojović: Čačak se razvija 20 puta brže nego pre pet godina, ubacili smo u šestu brzinu

14
1126

ČAČAK – Pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović izjavio je na današnjoj sednici Skupštine grada da se Čačak razvija 20 puta brže nego pre pet godina, kada je aktuelna administracija na čelu da gradonačelnikom Milunom Todorovićem preuzela rukovođenje gradom.

Kako je istakao, usvojeni budžet od 6,33 milijarde dinara predstavlja ttemelj za razvoj grada u narednih 50 godina.

Budžet Čačka je veći od šest milijardi dinara. Dakle, ubacili smo u šestu brzinu, i više nema izlaska iz ovog vozila, ovi što su izašli, izašli su. Građani su ih izbacili iz automobila i mi sada šestom brizinom, krupnim koracima idemo ka budućnosti. Uvek je postojala potreba da se budžet nazove nekim imenom. Ovo je budžet za budućnost, ovo nije budžet za 2022. godinu, već temelj za razvoj grada u narednih 50 godina. Ovo je budžet koji na tom temelju predviđa tri auto-puta na teritoriji našeg grada, međunarodnni aerodrom na teritoriji grada, koji podrazumeva da svi građani Čačka imaju rzavsku pijaću vodu. Ovo je budžet koji je temelj za igradnju novog objekta bolnice u Čačku, Zdravstvene stanice u Ljubiću, ovo je temelj za novih 200 kilometara gasovoda, temelj za prestonicu kulture – rekao je Bojović sa skupštinske govornice.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDeo Ljubića danas ostaje bez struje
Sledeći članakNešto ne štima u odnosu čačanske publike i Borca, Marinović razočaran zbog poluprazne hale

14 KOMENTARA

  1. Bravo stručnjak, em si glup em si izgleda i nepismen. U tekst lepo piše „Koja je finansijska korist grada Čačka od auto puta i međunarodnog aerodroma“ a ne lična korist, ali tebi babunu je izgleda važnije da li sam ja nekog hvalio ili ne. Aerodrom u Nišu postoji preko 20 godina i samo pravi gubitke jer nema putnika.Godinama grad Niš plaća avio kompanijama da lete iz Niša. Čak i aerodrom u Bg je na ivici rentabilnosti i da nema drzave da daje subvencije pitanje kako bi radio. Isto tako auto put mora da ima preko 25 000 vozila dnevno da bi bio isplativ, nije to samo napraviš, zato se i rade studije isplativosti ali ti za to verovatno nisi čuo. Odrzavanje auto puta je papreno skupo. Takvi mantupalji ko ti i glasaju za ovu vlast. Pitanje je da li će od auto puta biti više štete ili koristi. Korist je svakako u tome što se sigurnije i brže stiže ali je zatvoreno hiljade radnih mesta u motelima, hotelima, kafanama, pečenjarama i ostalim objektima koji su bili oko Ibarske magistrale. Pitanje je i šta će biti sa istim tim objektima oko Čačka kada se saobraćaj prebaci na auto put, verovatno će svi udariti katanac. Nišlije imaju tri auto puta pa ne mogu da sastave kraj sa krajem.

  2. Milane, u vlasti si skoro 10 godina i to konkretno si bio zaduzen za infrastrukturu, mesne zajednice …Znas li i da li svestan da su sela u opstini Cacak nikad u gorem stanju, devastirana i razudjenija nego ikad, nista pametno niste uradili da pomognete mucenom seljaku, ne mozete kilometar makadam puta da uradite kako treba, a da se pritom ne ugradite svi malo po neki dinar ,to je tvoja sesta brazina u vozilu koje si uzjahao i nemas nameru da sjases, a narod neka cuti za pametnije i nije!

  3. Jeste Bojoviću. Potpuno ste uklonili slobodu medija. Kakav vam je odnos prema građanima pokazali ste cenom zemljišta na kome je izgrađen autoput. Samo ste lickali grad a nijedan ozbiljan objekat niste izgradili. Dali ste ogromne pare za stranu investiciju u Preljini bez zapošljavanja. Nikad grad nije toliko ojadio seljake. Obogatili ste se više od novosrbijanaca.

  4. Voleo bih da nam ovaj veliki Fabusov „stručnjak“ objasni kakva je konkretna finansijska korist grada Čačka od 3 auto-puta i „međunarodnog“ aerodroma . Da putarina od auto-puteva slučajno ne ostaje u Čačku, koliko je turista doletelo na taj „međunarodni“ aerodrom koji ima 2 leta mesečno. „Veliki“ je uspeh ove vlasti što će u 21. veku svi građani imati pijaću vodu. Neverovatan poduhvat ove vlasti. Milane ako nisi znao Amerikanci su sleteli na Mesec pre 50 godina a vi uvodite pijaću vodu i kanalizaciju. Svaka vam čast.

    • Evo ga legendarni Aki koji je do juče na sva usta hvalio Miluna i SNS, a sad mu ne valja jedino što su naprednjaci dobro uradili, a to su ti autoputevi. Ko može da bude protiv toga, alo stručnjak! Izgleda se nije ušemio sa njima u poslednje vreme pa rešio da ih kritikuje. Ne valja mu ni aerodrom. Evo da ti kažem kakva je korist. Na leto ću za pola sata da budem u Tivtu ili za sat u Solunu ako rešim da idem na more sa porodicom. Isto što sam za sat vremena u Beogradu ili što ću za sat i po biti u Nišu kada se uradi Moravski koridor. Gde ćeš veću korist. E moj stručnjak.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here