Bojović: Ulica će posle seče drvoreda biti još lepša

6
953

ČAČAK – Umesto 24 stabla koja će biti posečena zbog rekonstrukcije Ulice Veselina Milikića, na toj trasi biće zasaćeno 100 novih, najavio je pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović.

Umesto dosadašnja 24, drvored će imati 100 novih stabala: Milan Bojović

On je naglasio da su radovi na uklanjanju rastinja u ovoj ulici previđeni projektom rekonstrukcije saobraćajnice, ali, istovremeno, i rešenjem komunalne inspekcije kojim je definisano da je ova 24 stabla neophodno poseći zbog, kako je rekao, njihovog stanja.

Radi se o stablima koja su stara 50 godina, a njihov maksimalni životni vek je 60 godina u ovakvim uslovima. Žao nam je što će stabla biti posečena, ali smo istovremeno i zadovoljni jer će ova ulica dobiti potpuno novi izgled. Ulica će biti duga 440 metara. Doći će do suženja kolovoza, pa će saobraćajnica biti iste širine kao Ulica kralja Petra. Građani će dobiti trotoar širine 1,7 metara pored gradskog parka. Biće ukupno 135 parking mesta, od kojih osam za invalidna lica – istakao je Bojović.

Prema njegovim rečima duž iste trase će biti posađena 62 stabla “lalinog drveta“. Sadnice će biti starosti 10 godina, odnoosno, kako je rekao Bojović, radi se o “zrelim biljkama koje su već formirane“. I sa unutrašnje strane žive ograde parka predviđena sadnja još 40 stabala, tako da će na ovom potezu praktično biti drvored od sto novih stabaala.

Biće to veoma lep deo grada. Opozicija je na sličan način kritikovala seču 13 breza u Ulici kralaj Petra. Tamo je zasađeno 30 novih stabala i građani su veoma zadovoljni kako ta ulica sada izgleda – naglasio je pomoćnik gradonačelnika.

Rekonstrukcija saobraćajnice počeće najkasnije do 10. aprila.

Projekat saobraćajne signalizacije previđa potpunu obustavu saobraćaja u ulici u pojedinim periodima dana, ali imajući u vidu da je ovde stacionirana stanica hitne pomoći, potrudićemo se da obezbedimo što češću komunikaciju barem jednom kolovoznom trakom. Radovi bi trebalo da budu završeni za dva do tri meseca – zaaključio je Milan Bojović.

Na licu mesta i predstavnici opozicije

Za projekat rekonstrukcije Ulice Veselina Milikića Ministarstvo privrede i lokalna samouprava izdvojili su 33 miliona dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPočela seča drveća u Ulici Veselina Milikića, nije bilo organizovanog protesta građana (FOTO)
Sledeći članak“Lidl“ u Čačku otvara se za nekoliko dana, evo i kada

6 KOMENTARA

  1. Milun suzava ulicu to samo covek moze uraditi koji nije sav svoj trebaju mu parking mesta…truju Moravu secu drvece deca da disu prasinu!

  2. Umesto 24 stabala, 100 novih…

    Pa gde ce to da zgusnete na tom prostoru pobogu …4 puta vishe stabala…alo…
    A pomocnica najavljuje nekih novih iljadu…pa sta bi sa onim kraj Morave u Ljubicu…pola….popola..Ili ono kraj Bazena stabkla za druga Tita, preteraaalliii…

    Nigde plana, nigde da vidimo srafirano zelene povrsine, sve se donosi u skladu sa politickom situacijom, na terenu…dokle bre

    • Pa lepo je napisano, u unutrasnjosti parka. Ako obratis paznju, videces da unutar samog parka ima dosta praznina, gde su verovatno nekada bila stabla

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here