Boško Milovanović: Vladajuća većina grubo krši Statut SO Gornji Milanovac

0
432
Boško Milovanović

GORNJI MILANOVAC – Odbor Bolje Srbije u Gornjem Milanovcu oglasio se saopštenjem za javnost povodom aktuelnih političkih dešavanja u toj opštini.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojen je novi Statut opštine kojim je, između ostalog, tačno precizirano članom 56. da nijedan radnik Opštinske uprave i bilo kog javnog preduzeća čiji je osnivač opština ne može da bude odbornik. U tom slučaju, izabrano lice bi moralo “zamrznuti“ posao ili podneti ostavku na mestu odbornika u Skupštini.

Takođe, članovi saveta mesnih zajednica i njihovi predsednici ne mogu sedeti u odborničkim klupama, jer su u sukobu interesa, a to je predviđeno članom 27, stav 2. i 3. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Isti slučaj je i sa direktorima škola koje su na teritoriji naše opštine.

Kada se pogleda struktura sadašnjeg skupštinskog saziva, otprilike 1/3 odbornika ne bi mogla donositi odluke na sednicama opštinskog Parlamenta.

Na osnovu toga, postavlja se pitanje o legitimnosti SO Gornji Milanovac i svih odluka koje su do sada donete, a i koje će tek biti donešene.

Odbornik Bolje Srbije Boško Milovanović postavio je to pitanje na poslednjoj sednici, ali mu je odgovoreno da odbornička većina postoji, a ko će da bude u klupi to nije bitno.

Zbog čega onda postoji Zakon o izboru odbornika kada se u Gornjem Milanovcu ne poštuje?
Mi kao stranka smo dužni da o tome obavestimo naše sugrađane.

Informativna služba Bolje Srbije G. Milanovac

Prethodni članakBoško Obradović: Stranački botovi SNS vladaju Čačkom i Srbijom
Sledeći članakSNS Čačak: Obradović zna da na izborima nema nikakve šanse, zato ih i ne pominje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here