Boško Obradović: Dveri su na preko 6 odsto, ja stojim najbolje iza Aleksandra Vučića kao predsednički kandidat

12
597

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović rekao je za N1 da je važno da se izlaskom na referendum 16. januara i zaokruživanjem „ne“ pošalje poruka vlasti.

Građani nemaju vremena za čekanje, oni traže borbu, to je ono što građani traže – borac je svaki građanini koji je pokazao hrabrost da se suprotstavi vlasti. Po najnovijem istraživanju Dveri su na preko šest odsto, a ja stojim najbolje iza Aleksandra Vučića kao predsednički kandidat. Nakon 16. januara planiram zvaničnu kandidaturu i planiram da predstavim program – rekao je on.

Govoreći o referendumu, Obradović kaže da je Ustav „mala knjižica, velika svetinja“ i da nije igra menjati ga, a da se naša vlast igra.

Ustav Republike Srbije donet uz konsenzus sada menjati u nedemokratskoj atmosferi, to je prva i ključna zamerka. Dvaput je menjan Zakon o referendumu i to samo dva meseca pre referenduma, što se ne radi nigde, u medijima nemate nikakvu ozbiljnu debatu, ne može da se čuje strana protiv. Ozbiljan referendum – morate imati stranu za i protiv, ravnopravno zastupljene, imate odluku Republičke izborne komisije koja je prekršila Zakon o referendumu i poslala samo argumente za promenu Ustava, dok strana protiv nema mogućnost da se predstavi. Ko je pisao ove amandmane , ko stoji iza toga, režim je to pokrenuo – kazao je lider Dveri i dodao da bi o tome trebalo da se razgovara na Javnom medijskom servisu.

Kaže da je izjava poslanika i funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića priprema za poraz na referendumu.

Poraz je da obavezno glasaju ne, odnosno protiv, i sačuvaju Ustav Republike Srbije, poraz bi bio sjajan uvod u poraz 3. aprila. Bez obzira na podele, političke i ideološke, svi smo jedinstveni da na ovaj način ne treba da se menja Ustav. To je potencijal za opoziciju, ovo je šansa – ako nemate drugi motiv, onda glasajte protiv Aleksandra Vučića i ove vlasti , oni guraju ustavne promene i žele da izmeste izbor sudija i tužioca iz Skupštine, već će ih birati zakulisne situacije iza scene, neće se suditi u ime naroda, nego u ime koga, klanova? Dok imamo ovako korumpiran sistem, ne treba ništa menjati – prvo vlast pa sistim, pa se onda dogovoriti da li nam je potrebno. Vlast zadržava modalitete uticaja, nema ništa od nezavisnosti provosuđa, mnogo je bolje da u Skupštini zadržimo makar raspravu o izboru sudija i tužilaca – kazao je Obradović.

On je dodao da jednu stvar ne razume.

Bojkot referenduma, bojkotom se ništa ne dobija, možda se i pomaže vlast i zato bih pozvao sve u inat nedemokratskoj afmosferi da izađemo i kažemo NE ustavnim promenema – dodao je.

Izvor: N1

Prethodni članakSa aerodroma “Morava“ poleteo prvi avion za Istanbul
Sledeći članakČačanin izgubio bitku sa koronom, nagli skok broja pregleda u kovid ambulanti bolnice

12 KOMENTARA

  1. Svi vi koji ste zaduženi da lažete o Bošku i Dverima, isti ste kao oni koji su zadnjih 30 godina uništavali Čačak i Srbiju. Oni su nezakonito uzimali , a vi ste se preko njih ovajdili. Dosta je građanima takvih.

  2. Avlađžinica za Boška i Dveri. Za slobodu mišljenja, za selo, za čist vazduh i zemlju, za slobodne medije, nezavisno pravosuđe, za promenu sistema.

  3. Ja i moji poznanici, nekad simpatizeri Dveri, čim vidimo Boška odmah se naježimo. Što.? Pa nekad je imao smislenije ideje. Sad se pogubio ne zna gde udara. Smislili smo slogan “ U sve ze meša“. I to neuspešno. Imao je kapacitet. Ali poleteo je i leti a nema jaka krila.

  4. Boško, najgore je kad čovek sam sebe zavarava. Pa ti ni u Čačku gde si imao 20% sada nemaš ni 5%. Imao si dobru ulogu u svrgavanju vlasti Nove Srbije i to niko ne može da ospori, ali sad si provaljen. Sledi ti grčevita borba za cenzus. Kao Čačanin i komšija voleo bih da ga dostigneš, ali nisam baš siguran da ćeš uspeti. Svako dobro.

  5. Idi Boško bestraga, ako posle toliko godina imaš samo 6% podrške. Ne blamiraj i ne sramoti se čoveče. Sa 6% možeš da uđeš u parlament i samo da smetaš takav kakav si. Moj predlog ti je da se povučeš, još imaš vremena.

    • E majke ti, ne sramoti se ti. Možeš ti da voliš gospodara ili nekog drugog, ali ako imaš oči i mozak ne možeš da ne vidiš diktaturu i blokadu svih mogućih medija i institucija. Pa u takvim uslovima 6% je odlično. Polako, samo da krene, ničija nije gorela do zore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here