Boško Obradović po hitnom postupku pozvan u Tužilaštvo u svojstvu osumnjičenog

3
632
Foto: N1

ČAČAK – Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović dobio je poziv Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da u četvrtak, 28. maja u 10 časova dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju Dveri.

Poziv je potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca.

U Dverima su najavili da će se Boško Obradović odazvati pozivu Tužilaštva i da se neće pozivati na poslanički imunitet. Oni su izrazili zadovoljstvo zbog, kako su naveli, početka ispunjavanja “naših zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji“.

Nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Boška Obradovića protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac, kao i za učinjena krivična dela u svim do sada nerasvetljenim aferama i slučajevima kriminala i korupcije za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere „Kofer“, „Banana“, „Helikopter“, „Krušik“, „Lažne diplome i doktorati“, „Jovanjica“ i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević. Srpski pokret Dveri se raduje dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih. Nadamo se istom takvom otkrivanju istine, krivičnim gonjenjima i sudskim epilozima u svim drugim pomenutim slučajevima za koje ima pravnog osnova. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije – navodi se u saopštenju Info službe Pokreta Dveri.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPrvi dan posle puna dva meseca bez preminulih od koronavirusa
Sledeći članakNa infektivnom odeljenju četiri otpusta i jedan prijem

3 KOMENTARA

  1. Poslanik pod imunitetom logicno je da popije minimum sest godina.Sta je sve radio poslednje dve godine bice dobro ako i sestica bude.

    • Ti partijski parazitu..Sta je to tacno Bosko uradio? Zagadio Moravu? Opljacko FK Borac? Zidao mimo dozvole sprat vise? Dosta lazete narod Bosko nije svetac al nasilnik i ljoticevac nije kako ga vi zelite predstavite ! Vas moto je hapsite ga da bi vi mogli da nastavite da kradete !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here