Boško Obradović ponovo predsednik Dveri, uputio tri poruke – za vlast, opoziciju i narod

2
569

ČAČAK – U Novom Sadu danas je održan Izborni sabor Srpskog pokreta Dveri, na kojem je Boško Obradović ponovo izabran za predsednika te stranke.

Istovremeno je izabran i novi saziv Glavnog odbora, koji je u nastavku zasedanja izabrao novi sastav Predsedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora stranke, saopšteno je iz Dveri.

Za potpredsednike Dveri izabrani su narodni poslanici Ivan Kostić, Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.

Za nove članove Predsedništva izabrane su, kako se navodi u saopštenju, istaknute javne ličnosti Valentina Arsić Arsenijević, Đorđe Čantrak, Vladimir Dimitrijević, Andrej Mitić i Dragan Dobrašinović.

Obradović je tokom svog obraćanja rekao da ima tri poruke: za vlast, opoziciju i narod.

Poruka Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić: Od prihvatanja protivustavnog francuskog-nemačkog sporazuma uveli ste državu u ustavnu krizu, pokazali neodgovornost za državnu i nacionalnu suverenost. Kroz seriju tragedija, ubistvo 18 dece i 20 ranjenih, i opravdano nezadovoljstvo naroda, uveli ste Srbiju u sveukupnu krizu jer ne želite da podnesete odgovornost za krah društvenog modela koji ste sami kreirali. Ova kriza legitimiteta Vaše vlasti sada dovodi društvo na ivicu sukoba – za šta ste odgovorni isključivo Vi lično i sistem koji ste kreirali. Zato vas pozivam, da umesto daljeg prudubljivanja političke i društvene krize, podnesete ostavke i raspišete izbore na svim nivoima. Vaše vreme je prošlo, vaš sistem vlasti je propao. Poruka kolegama iz prozapadne opozicije: nema vraćanja na staro, Srbiji je potreban novi, porodični model društva koji će zaštititi našu decu! Pred našim očima upravo krahira ne samo Vučićev režim, već celokupni petooktobarski sistem zasnovan na ultraliberalnim vrednostima. Vučićev režim je hibrid pseudonacionalnog autoritarizma devedesetih i pseudodemokratskog liberalizma DOS-a. Srbiji je potreban novi model društva. Nema vraćanja na bivši režim već stvarano novi sistem koji će državu vratiti narodu iz ruku korumpirane elite. Poruka narodu: Potpuno svestan da srpski narod i svi građani Srbije žele duboku promenu u svakoj oblasti života, svu svoju snagu i sposobnosti stavljam na raspolaganje narodu i otadžbini, kako bismo učinili kraj starom sistemu i uspostavili novi – po meri svih naših porodica i za spas naše dece – istakao je novi-stari predsednik Dveri.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČarapić vodio Borac do pobede nad Megom
Sledeći članakInflacija usporava – šta to znači za građane, da li će išta pojeftiniti?

2 KOMENTARA

  1. BOSKO OBRADOVIC i DVERI su ono sto SRBIJI treba!!!Zato moramo da ih podrzimo!!!Ako volite svoju decu,a i sebe,PODRZITE BOSKA OBRADOVICA I DVERI!!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here