Boško Obradović zalepio parolu “Bojkot“ na zgradu Privrednog suda u Beogradu

5
1054

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović održao je konferenciju za novinare ispred Privrednog suda u Beogradu, gde je u 12 sati trebalo da bude održano ročište povodom tužbe Srpskog pokreta Dveri protiv lica koja su opljačkala finansijsku i internet imovinu Dveri.

Lider Dveri je istakao da je sudija Mirjana Gitarić zakazala ročište, ali je naprasno pre nekoliko dana doneta odluka kojom se Provredni sud u Beogradu proglašava nenadležnim.

On je istakao da je to još jedna u nizu nelogičnosti u ovom slučaju, a da je najveća nelogičnost to što nadležni organi već više od mesec dana odbijaju da donesu privremenu meru zamrzavanja sredstava koja su skinuta sa računa Dveri do sudskog epiloga i spreče dalje pljačkanje blokadom spornih menica.

Nakon održane KZN Boško Obradović je, zajedno sa svojim saradnicima, ušao u sud kako bi potražio sudiju Mirjanu Gitarić i prisustvovao zakazanom ročištu. Međutim, po ulasku u sud utvrđeno je da sudija Gitarić nije na svom radnom mestu, a da prisutni zaposleni nemaju obrazloženje zašto ročišta nema.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da idemo do predsednika suda i razgovaramo sa njim – rekao je Obradović.

Međutim, ni tamo nije naišao na razumevanje.

Kako je moguće da sud zakaže ročište, a onda se par dana pred ročište proglasi nenadležnim. O čemu se ovde radi? Ovo je primer kriminalno koruptivnog sudstva. Ja se sada ovde obavezujem da će promena sistema značiti lustraciju svih kriminalaca u srpskom tužilaštvu, pravosuđu i BIA. Ovo je samo početak naše borbe. Sledeći koje ćemo posetiti su oni koji su pritvorili uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića – rekao je lider Dveri.

Izvor: Info služba Dveri

Prethodni članakZa mesec dana znaće se koji će avio prevoznik sa aerodroma “Morava“ prevoziti putnike u Beč i Solun
Sledeći članakSedamdeset godina KK Železničar, najvećeg malog kluba u Jugoslaviji

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here