Boško Veličić prvi na Kupu Srbije u biciklizmu

0
147
Boško Veličić na pobedničkom postolju

ČAČAK – Na šetom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u nedelju u Šidu mlađi kadet Borca Boško Veličić osvojio je prvo mesto, a kadet Dejan Cogoljević treće mesto.

Šesti Kup Srbije u biciklizmu održan je u nedelju 16. juna 2019.godine u Šidu, pod nazivom “Ulicama Save Šumanovića“. Vozilo se gradskim ulicama, dužina jednog kruga 2600m.

Mlađi kadeti vozili su 10 krugova u ukupnoj dužini od 26km. Boško Veličić sredinom trke uspeva da se odvoji od ostalih konkurenata i ubedljivo osvaja prvo mesto. Ovom pobedom preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu. Ekipa nije bila kompletna jer je deo ekipe imao obaveza prema školi-polaganje prijemnog ispita.

Kadeti su vozili 15 krugova u ukupnoj dužini od 39km. Dejan Cogoljević je standardno vodio veliku borbu sa biciklistima iz Sombora, ali ovaj put oni su bili bolji i osvojio je treće mesto. Bez obzira na ovaj plasman, on je jos uvek vodeći u generalnom plasmanu.

Seniori i juniori vozili su zajedno 30 krugova u ukupnoj dužini od 78km. Članovi seniorske ekipe Borac nisu nastupili na ovoj trci jer su imali reprezentataivnih obaveza na Trci oko Mađarske, tako da su za ekipu nastupili juniori. U ne ravnopravnoj borbi Jovan Đumić uspeva da osvoji četvrto mesto, dok su Bogdan Milošević i Aleksandar Radmilac završili trku i doprineli da seniorska ekipa bude drugoplasirana.

Na 40. jubilarnoj Trci oko Mađarske, koja je ove godine bila ranga jedan u okviru Euro tura, nastupili su i Marko Danilović i Stefan Stefanović. U veoma jakoj konkurenciji, sa dosta prokontinental ekipa, naši biciklisti nisu uspeli da naprave zapaženiji rezultat, ali što je najvažnije trku su završili. Poslednji dan etapa je u direktnom TV prenosu bila na Eurosportu, a Marko Danilović bio je u begu sa još dva takmičara preko 120km. Njihov beg je propraćen sa tri sata direktnog prenosa i komentarima, što je dalo lepu sliku o Marku Daniloviću, Srbiji i biciklističkom klubu Borac. Njihov beg je anuliran na 18km pre cilja, ali lepa slika koja je otišla u celi svet je ne procenjiva.

Narednog vikenda bicikliste Borca očekuje sedma trka za Kup Srbije u Tavankutu kod Subotice, a potom je i Prvenstvo Srbije za sve kategorije u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakVrtić “Kolibri“ u Atenici biće rekonstruisan, obezbeđeno 11 miliona
Sledeći članakOtkazano polaganje testa iz matematike, procureli rezultati

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here