Braća Teofilović ovogodišnji dobitnici “Sretenjske povelje“ u Budimpešti

0
209

ČAČAK – Braća Teofilović, Ratko i Radiša, ovogodišnji su dobitnici “Sretenjske povelje“, prestižnog priznanja za doprinos jačanju veza Srba u Mađarskoj sa matičnom Srbijom.

Nagradu dodeljuju Srpska samouprava u Budimpešti, Kulturni klub, Srpski institut i Kulturbi forum za doprinos jačanju veza Srba iz Mađarske sa maticom.

  • “Sretenjsku povelju“ smo dobili za doprinos u umetnosti i kulturi i za naše česte odlaske i gostovanja u Mađarskoj, ne samo našoj zajednici. I ovo priznanje, i Vukova nagrada predstavljaju nagrade kontinuiteta. Prepoznat je kontinuitet i prepoznate su vrednosti koje Ratko i ja zastupamo, evo već 30 godina. Međutim, ja nagradu kao pojam ne bih kvalifikovao samo kroz neki društveno priznat rad. Nagrada je svako ono mesto, svaki događaj, dešavanje gde smo Ratko i ja bili pozvani i nagrađeni za to što radimo, da bismo mogli da nastavimo i da živimo od toga čime se bavimo. Vukova nagrada je jedna od najznačajnijih. Imate danas nagrade za pojedinačna dela – filmske, likovne, književne, muzičke nagrade, a Vukova nagrada objedinjuje sve oblike delatnosti u umetnosti i kulturi – izjavio je Radiša Teofilović.

Dvojica umetnika rođenih u Čačku ranije ove godine dobili su i “Vukovu nagradu“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMinistrastvo prosvete o Pravilniku o sprečavanju nasilja: Jača se vaspitna uloga škola
Sledeći članakDo kraja oktobra biće gotova pristupna saobraćajnica od Milanovca do auto-puta, teretni saobraćaj izmešta se iz centra grada

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here