Brnabić: Beogradski izbori će biti 2. juna; Aleksić: Vlast izabrala da ide na izbore bez opozicije

6
208

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas raspisati beogradske izbore za 2. jun.

Brnabić je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije istakla da nema nikakvih mogućnost da se taj datum pomeri.

  • To je moja zakonska i ustavna obaveza, da ih raspišem do ponoći. Moglo je i ranije, ali na zahteve opozicije i predsednika Srbije Aleksandra Vučić beogradski izbori pomereni su za 2. jun – rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine Srbije izjavila je da joj je izuzetno žao što nisu postigli dogovor sa opozicijom na Kolegijumu na kom se raspravljalo o primeni preporuka ODIHR-a i izbornim uslovima za predstojeće beogradske i lokalne izbore, ali da opozicija nije želela ni da razmotri alternativne predloge koje je iznela.

  • Predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ nisu želeli da razmotre alternativni predlog. Nisam došla da kažem ‘ne’, od ponedeljka sam razmišljala šta da im ponudimo da izađemo u susret, da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč – poručila je Brnabić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum.

  • Ne mislim da je dobro, posebno u politici, razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo im ponudili – dodala je Brnabić.

Predstavnik koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić kazao je da vlast nije pristala da se svi lokalni izbori održe u istom danu i da nepristajanje na to potvrđuje njihovu nameru da i u narednom izbornom procesu nastave da rade ono što su radili – seljenje birača, pritisak na birače, kao i fantomski birači.

  • Mi želimo da izađemo na izbore, ali vlast je odabrala da na izbore ide bez opozicije. Ili ćemo imati izbore ili nećemo – kazao je Miroslav Aleksić, ispred koalicije Srbija protiv nasilja, na konferenciji za novinare posle skupštinskog kolegijuma o poboljšanju izbornih uslova sa predstavnicima vlasti.

Kazao je da vlast nema odgovor na pitanje opozicije zašto je nemoguće da se svi lokalni izbori održe u istom danu.

Aleksić nije želeo da odgovori da li će opozicija bojkotovati izbore, u slučaju da se svi lokalni izbori ne održe u istom danu.

Vojislav Mihailović iz koalicije NADA poručio je da oni ne mogu da izađu na takve izbore niti će oni biti važeći.

Izvor: Agencije

Prethodni članakBlaga zima gomila zalihe: Koliko i gde su pojeftinili ogrevno drvo i pelet
Sledeći članakArheološka iskopavanja ispred Gimnazije potvrdila koliko je Čačak bio značajan u antici

6 KOMENTARA

  1. Dali bi rekli da su ovakvi izbori nevažeći da ste pobedili??? Vi ovde klasično pozivate na revoluciju a zna se kako prodju oni koji taj rat izgube! Videli su dobro kako su prošli Erdoganovi protivnici, tu nema milosti kad su te stvari u pitanju ili jedni ili drugi idu pod mač. Nisam ljubitelj ove vlasti ali neki red mora da se zna…i u Americi su rekli idemo na skupštinu pa završiše u zatvoru svi. Tamo kad je vlast u pitanju nema pustite studente, samo su sa motkama šetali…

    • Ko je pomenuo krvoprolice, majke ti? I ko o tome prica? To je ono, hvatajte lopova. Ja sam samo dao valjan predlog. Da bi bili sigurni da niko ne izadje iz svoga mesta dok se ne zavrse izbori. A oni neka nadju nacin kako to izvesti. Sto krvoprolice?

    • Kej, znas li sta je sarkazam? Prepoznajes li ga u komentarima Kaldrmasa? Izgleda da ne. Zao mi te je, tako ogranicenog. E moj Kej. Tvoji sumnjaju u sopstvenu senku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here