Brnabić: Građani ne poštuju mere vanrednog stanja, moguć policijski čas

2
1736
Foto: Vlada Srbije

Pedsednica vlade Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je danas u glavnom gradu videla velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsednika države, premijera i stručnjaka.

Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mera i ni ja ni predsednik ne bismo želeli da je implementiramo – rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

Dobiću danas izveštaje i iz drugih gradova, urbane sredine su najugroženije, ako je i u drugim gradovima ovako, onda je to poražavajuće – rekla je Brnabić.

Ona je navela da je jutros na ulicama Beograda i u saobraćaju videla velike gužve i veliki broj starijih sugrađana na ulicama, pekarama, prodavnicama.

Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi – rekla je Brbabić.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakSedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 55
Sledeći članakTestiranje na virus u Čačku samo u strogo određenim slučajevima

2 KOMENTARA

  1. Govorili ste da se ne prave zalihe, znači svaki dan u prodavnicu po mleko i hleb, i šta sve još treba . Što se sad čudite otkud toliko ljudi na ulici. Dogovorite se sami sa sobom, pa recite ,ionako nedokazanom, narodu.

  2. Ako se radnici ne pojave na poslu dobiće otkaze, ako trgovine ne rade neće imati od čega da plate PDV, snabdevanje u gradovima se uglavnom vrši kolima, dok se ta pitanja ne reše nije potrebno izvoditi na ulice vojsku i policiju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here