Brnabić: Očekujte odgovor države ukoliko dođe do blokada graničnih prelaza

6
526

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će država odgovoriti ukoliko ekološki aktivisti budu blokirali granične prelaze, što je danas najavljeno nakon nastanka ekoloških aktivista u Gonjem Milanovcu.

Brnabić je za televiziju Pink istakla da ona ovakvu vrstu „bahatosti ne uzima za ozbiljno“.

Što se tiče poslednjih blokada, vidim da su jako nezadovoljni što se građani ne pojavljuju na tim protestima. Neverovatno je da ti ljudi kažu građanima da su oni neodgovorni. Što više vreme prolazi, sve više mislim da ovo nema nikakve veze sa zelenom agendom. Ovi ekolozi, Ćuta i ostali, nikakve zahteve nisu postavili. Svima je jasno da su ovo politički protesti protiv Aleksandra Vučića, a država će odgovoriti ako budu blokirali granične prelaze, ali verujte mi ne uzimam tu vrstu bahatosti za ozbiljno – rekla je premijerka Brnabić.

Nakon sastanka SEOS-a, Ekološkog ustanka i drugih organizacija širom zemlje dogovoreno je da će se nastaviti sa protestima već 15. januara, te da će tada biti blokiran autoput u Beogradu i jedan granični prelaz.

Dogovorili smo plan odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih trovača, a glavni trovač je Aleksandar Vučić. Konkretno, ići ćemo pred Vladu da naši predstavnici uđu na sednicu Vlade kako bi tražili dokumenta na uvid. Već 15. januara biće blokada u Beogradu i cele Srbije, plus jedan granični prelaz kao opomena – rekao je Đorđe Miketić za Nova.rs.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakVeliki broj novoobolelih u Čačku i Moravičkom okrugu, dobra vest – nema mnogo prijema u bolnicu
Sledeći članakPredstava “Suze su OK“ na velikoj sceni Doma kulture

6 KOMENTARA

  1. SNS je mala maca u odnosu na žutaće, ekologe. Još kad bi ih bilo u većem broju sve bi porušili i daleko bilo poubijali. Zato je dobar predlog da se formira druga kolona kao odbrana od divljaka. Jeste grubo ali moraće se. Klin se klinom izbija. Dokazano.

    • Evo ja ću da ti kažem. Boris Tadić, Oliver Dulić, Mihajlovicka i naravno Djilas koji je bio siva eminencija tadašnje vlasti. I nemoj da se praviš blesav pa da kažeš da su tad dosli samo da bi istraživali i proučavali naše lepote, a da je Srbija tek onako potpisala bilateralne sporazume sa Velikom Britanijom i Australijom.

  2. Vreme je. Ili policija ili narod. Ovo se trpeti ne može. Ovo je teror manjine nad većinom. Ipak mislim da je bolje da krene narod nego policija. Banda i hoće da izazove policiju,nerede. Pa da se žale na prekomernu upotrebu sile.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here