Brnabić sa meštanima Pakovraća: Konačnu visinu naknade eksproprijacije zemljišta utvrdiće sud

3
1054
Foto: Vlada Srbije

ČAČAK – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić postigla je danas saglasnost sa meštanima Pakovraća kod Čačka, nezadovoljnim zbog eksproprijacije zemljišta zbog izgradnje autoputa u tom kraju, da će konačnu visinu naknade zemljišta utvrditi sud.

Foto: Vlada Srbije

Obe strane su postigle saglasnost o tome da predmeti koji su pred sudom ne mogu biti tema razgovora, jer su oni jedino i isključivo u nadležnosti pravosuđa koje o njima odlučuje. Saglasnost je postignuta i o tome da je veoma važno da svaki od tih postupaka dobije sudski epilog u najkraćem mogućem roku i da je obaveza svih da odluke suda poštuju u potpunosti – navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da nije cilj da se infrastruktura gradi na štetu građana i njihove imovine, kao i da su sudske odluke o visini naknade za eksproprijaciju zemljišta bitne i da će nakon njih situacija biti jasnija i izvesnija.

Naglasila je i da radovi na autoputu, ili bilo kom drugom infrastrukturnom projektu, “ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena“.

Svaki izvođač radova to mora da poštuje, bez izuzetka, i svako narušavanje privatnog poseda građana je nedopustivo i zakonom kažnjivo – navela je ona.

U razgovoru je postignut dogovor o održavanju sastanka u istom formatu i u narednom periodu, kako bi se ispratili pomaci u rešavanju tih pitanja.

Izvor: Beta

Prethodni članak“Galeb“ pripremio široku paletu proizvoda za eFiskalizaciju
Sledeći članakDanima bez prijema na kovid odeljenje, u Čačku manje od 10 novozaraženih

3 KOMENTARA

  1. A na sudu… BIZON (poslanik, postavlja sudije, advokat njinih-hrki&nevolja,..) DAL’ ĆEMO GLAVE SAČUVATI, IL ĆE KARABINI RADITI…

  2. Kakav je to dogovor ako sud utvrđuje cenu? Nisu ni morali da se sastaju već sud da počne da radi i Milun da pošalje potrebne papire. Radovi stoje a ovakvo vreme. Onda će da rade po snegu da se ispoštuju rokovi. O kvalitetu drugom prilikom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here