Čačak dobija hipodrom sa stazama za kasače i galopere

3
2077

ČAČAK – U cilju podizanja kvaliteta konjičkog sporta, koji u Čačku ima dugu tradiciju, grad je pristupio izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za planirani aerodrom – Preljina, kako bi se na površini predviđenoj za hipodrom obezbedila staza za galopere.

Kako je za eKapiju rečeno iz gradske uprave, površina koja je važećim planom opredeljena za hipodrom pruža mogućnost samo za organizaciju staze za kasače, te je izmenama plana potrebno stvoriti mogućnost za formiranje i staze za galopere.

Da bi se ovi sadržaji organizovali potrebno je planom opredeljenu površinu proširiti, kao bi se dobio što pravilniji oblik opredeljene površine u okviru koje će se organizovati sadržaji u funkciji hipodroma. Komisija za izradu idejnog rešenja budućeg hipodroma pristupila je analiziranju predmetnog prostora i izrađeno je konceptualno rešenje koje je odredilo neophodnu površinu za organizaciju sadržaja u funkciji hipodroma sa kasačkom i galopskom stazom – rečeno je za eKapiju iz gradske uprave.

Kako se navodi u planu, izmene i dopune odnose se na ceo prostor plana sa neznatnim povećanjem, koji iznosi oko 318.00 ha i obuhvata južni deo naselja Preljina i Donja Trepča. Izmenama i dopunama plana se pristupa po inicijativi gradonačelnika i Komisije za izradu idejnog rešenja budućeg hipodroma u Preljini.

Podsetimo, 2017. godine hipodrom Konjičkog kluba je prenet u javnu svojinu, uz obavezu Grada Čačka da plati naknadu ranijim vlasnicima i da Konjičkom klubu obezbedi novu lokaciju za hipodrom sa pratećim sadržajima. Zemljište je preneto zbog planova Grada Čačka da na toj lokaciji formira industrijsku zonu.

Inače, grad je prošle godine stavio na rani javni uvid Plan detaljne regulacije „Industrijska zona – Konjevići“ kojim je predviđeno proširenje ove poslovno-proizvodne zone koja će imati veliki značaj za privredni razvoj grada.

Izvor: eKapija

Prethodni članakDunja Krnetić pobednica Svetosavskog pesničkog konkursa
Sledeći članakAdžić (USPRS): Upućen zahtev za raspisivanje 114 konkursa za zapošljavanje u školama Moravičkog okruga

3 KOMENTARA

  1. Koliko je meni poznato Grad Cacak je vlasnik ogromnih parcela u Mojsinju koje su beskorisne i nicemu ne sluze a mislim da idealno moze posluziti za ove svrhe hipodroma.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here