Čačak dobija pozorišni festival

4
628

ČAČAK – Čačak će od septembra imati pozorišni festival! U organizaciji Kulturnog centra, od 23. do 29. septembra u našem gradu biće organizovano premijerno izdanje Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032.

Kulturni centar je tim povodom raspisao konkurs za učešće na ovom festivalu.

Ukoliko ste pozorišni stvaraoci, profesionalni ili amaterski, i imate predstavu kojom želite da osvojite publiku, ovo je vaša prilika! Kulturni centar Čačak raspisao je novi konkurs za učešće na prvom Pozorišnom festivalu mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032.

Festival će biti održan od 23. do 29. septembra 2024. godine, u dve takmičarske selekcije (amaterska i profesionalna).

  • Ideja festivala je da objedini najkvalitetnija amaterska i profesionalna pozorišna ostvarenja i susretne njihove aktere, po uzoru na velike evropske pozorišne festivale. Posebna misija festivala je da istakne mlade umetnike i učini njihov rad vidljivijim – navode organizatori.

Uslov za učešće na festivalu (važi za obe kategorije) je da najmanje jedan od autora u predstavi (Reditelj/ka, autor/ka teksta, glumac/glumica, scenograf/kinja, kostimograf/kinja, kompozitor/ka) nije stariji od 32 godine.

Pravo učešća, u kategoriji amaterskih predstava, imaju sve amaterske trupe i pozorišta, bez ograničenja u sadržaju predstave, ili mesta odakle dolaze. Profesionalni glumci, ili studenti glume ne mogu biti izvođači u predstavama amaterske selekcije.

U kategoriji profesionalnih predstava, pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, trupe ili drugačije organizovani profesionalni pozorišni stvaraoci, kao i studenti pozorišnih akademija.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2024. godine.

Više detalja o samom konkursu možete pronaći na OVOM LINKU, a ovo je LINK ZA PRIJAVU.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na festivalmapa032@kulturnicentarcacak.org.

  • Kulturni centar Čačak, već godinama, zauzima važnu ulogu u životu svojih sugrađana, ponosno noseći titulu inicijatora i kreatora kulturnih navika ovog grada. Od pozorišnih predstava domaćih i internacionalnih autora, preko koncerata najrazličitijih muzičkih žanrova, filmskih projekcija, sve do književnih promocija i likovnih izložbi , Kulturni centar Čačak je nezaobilazno mesto za sve ljubitelje umetnosti i kulture. U skladu sa širokim spektrom umetničkih sadržaja Kulturni centar je do sada organizovao festivale i manifestacije u najrazličitijim oblastima, ali nikada do sada u Čačku nije održan jedan pozorišni festival. Pozorišni festival MAPA 032 – svakako predstavlja priliku za početak novog poglavlja u kulturnom životu Grada Čačka, ali i za širu pozorišnu sliku, novu energiju, umetnička iskustva i inspiraciju za buduće projekte – navode iz Kulturnog centra Čačak.

Sve informacije možete pronaći na sajtu Kulturnog centra Čačka, kao i na Instagram i Fejsbuk profilima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak protiv nasilja i Novi DSS pružili punu podršku protestu prosvetnih radnika
Sledeći članakPočela kompletna rekonstrukcija Savkovića kose u Ljubiću

4 KOMENTARA

  1. Dubok naklon svima iz Kulturnog centra. Svake godine se vidi pomak napred. Puna podrska svih nas, poklonika one istinske kulture koju nam vi prezentujete.

  2. Tako Milune. Svega ima u nasem lepom gradu. I svega ce biti. I kulture. Lepo je procitati nesto sto nema veze sa politikom
    Hvala Moravi info sto nam I to prezentuje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here