Čačak je naš: Novac od prodaje gradskog zemljišta iskoristiti za kupovinu kasarne “Tanasko Rajić“

8
2424

ČAČAK – Grupa građana “Čačak je naš“ oglasila se saopštenjem povodom prodaje zemljišta u gradskom vlasništvu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Grupa građana “Čačak je naš“ predlaže da se dobijeni novac od prodaje gradskih parcela u iznosu od pet miliona evra uloži u novi kapital, a ne u tekuću potrošnju. Grad je prodao vrednost i to se mora pretvoriti u novu, a ne u pompezno najavljivanje rekordnog budžeta i trošenje novca svih građana na predizborna obećanja.

Kao odgovornu politiku smatramo onu koja jednu vrednost prodaje zarad sticanja veće, tako da u tom smislu smatramo da bi jedino svrsishodno trošenje dobijenog novca bilo u slučaju kupovine kasarne “Tanasko Rajić“, čija je poslednja ponuđena cena bila šest miliona eura.

Na pomenutoj lokaciji postoji mogućnost izgradnje svih onih pomenutih objekata koji zahtevaju ogromna sredstva za pripremu i otkup samog zemljišta, a tiču se zatvorenog bazena i propratnih sadržaja najavljenih u okviru sportskog centra. Takođe, na pomenutoj lokaciji se najzad može ostvariti ideja humane i planske izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa kao zamena haotičnom investitorskom urbanizmu koji za cilj ima lični profit, bez obaziranja na poštovanje minimuma urbanističkih uslova i interesa ostalih građana.

GG “Čačak je naš“

Prethodni članakIvanjičanin preminuo na kovid odeljenju čačanske bolnice
Sledeći članakBorac opet prosuo veliku prednost i doživeo još jedan poraz

8 KOMENTARA

  1. Iskoristilo bi se za puno čega korisno za grad Čačak,a isto i napraviti stanove za doktore i specijaliste uslovljeno da ostaju u bolnici ,jer od bolnice neće ostati ništa .Odlaze van,i privatne klinike, nećemo se imati gde lečiti .

  2. Biske stvarno si bre počeo neviđeno da lupetaš. Ako nemaš nešto pametnije da smisliš bolje ćuti. Otkako si se uhvatio Zelenog i Ćute potpuno si prolupao.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here