“Čačak je naš“ pristupio organizaciji “Srbija 21“, još nije odlučeno da li će na izbore

21
903
Foto: Media centar

ČAČAK – Organizacija „Srbija 21″ održala je radni sastanak na kome se razgovaralo o predstojećim izborima, o tome koji je najbolji način da se okupe i, kako kažu, da artikulišu sve probleme koji postoje u Srbiji. Međutim, odluku o izlasku na izbore još uvek nisu doneli. Na sastanku je bio prisutan i Dragan Bisenić iz građanske inicijative “Čačak je naš“.

Kažu da će u narednim nedeljama, nakon razgovora sa građanima i predstavnicima ostalih lokalnih samouprava, doneti konačnu odluku u vezi sa izlaskom na izbore.

Dilema je, navode, da li prepustiti sve Srpskoj naprednoj stranci ili se boriti kroz lokalne odbore kako bi bili prisutni u institucijama.

Pozivaju opozicione stranke da preispitaju svoju odluku o bojkotu izbora.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici više od 70 lokalnih samouprava koji su članovi ove organizacije, kako bi ukazali na to kome se, kako kažu, bojkotom izbora ostavljaju ključevi lokala nakon toga.

Vladimir Jovanović, nekadašnji gradonačelnik Prokuplja, poručio je da u institucijama moraju biti i predstavnici evropske Srbije, a da su izbori jedan od načina za to.

Opredeljenje ljudi koji su bili danas je jasno da oni žele da učestvuju na lokalnim izborima i mislim da ćemo i mi to imati u vidu kada budemo donosili odluku o nekim narednim koracima – rekao je Nenad Konstantinović.

Veći broj narodnih poslanika, političkih predstavnika i civilnog sektora potpisali su na skupu Organizacije „Srbija 21“ krajem novembra prošle godine „Deklaraciju o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije“ kojom su se obavezali da se zalažu za izgradnju snažnih institucija demokratskog društva, za uspostavljanje pune saradnje sa susedima i za medijske slobode.

Narodni poslanik Marko Đurišić je rekao da u Srbiji „ne postoji više ništa što ne zavisi od političke volje, a da Srbija mora da se vrati na put razvoja modernih evropskih država, što je put sa koga se skrenulo pre osam godina“, kao i da građani očekuju da se za to bore političari kao izabrani predstavnici, u njihovo ime.

Neke političke stranke traže da se građani bore umesto njih. Mislim da je to kukavički. Niko ne može da kaže da su izbori slobodni i fer, ali bez borbe se ništa neće promeniti – kazao je Đurišić koji je član poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke.

Predsednik Grupe građana „Čačak je naš“ Dragan Bisenić je rekao da je situacija u tom gradu dokaz da „evolucija ne ide uvek nabolje, budući da u skupštini grada Čačka nema nijednog odbornika iz građanske opcije, niti na vlasti niti u opoziciji“.

Bisenić je rekao da problem u Srbiji nije samo egzodus građana koji odlaze iz zemlje, već i „politički egzodus“, dodajući da se obični gradjani nalaze „između čekića i nakovnja“ kada je u pitanju izbor na glasanju između vlasti i dela opozicije koja smatra da bojkot sve rešava.

Razlika između 5. oktobra (2000. godine) je u tome što su svi oni koji su bili okupljeni u Demokratskoj opoziciji Srbije (DOS) imali isti cilj, rušenje režima Slobodana Miloševića i nisu imali sumnje u pravac u kome Srbija treba da se razvija – prema Evropskoj uniji. Prvi put danas posle 20 godina imamo ponudu – mi smo za bojkot izbora da srušimo vlast, a posle ćemo da vidimo da li ćemo na istok ili zapad – rekao je Bisinić, i dodao da takve dileme ne sme da bude i da mora biti jasan put Srbije u Evropu.

Izvor: N1, Morava info

Prethodni članakČačak korisnik novog servisa za jednostavnije prijavljivanje novorođenčadi
Sledeći članakTodorović: U Čačku danas 20 odsto manje nezaposlenih nego pre godinu dana

21 KOMENTARA

 1. Meni nije jasno kakva je ova cacanska opzicija kad bojkotuje lokalne izbore koje ima najvise sansi da pobedi i pocisti sns u Cacku. Zasto se ne ugledaju na Sabac i Paracin prave opozicionare koji izlaze na izbore zbog naroda a ne sns jer nece da dozvole da im svoj grad ponovo sns unistava. Svi koji bojkotuju izbore u Cacku su sumnjivi (o)ozicionari sumnjivog morala.

  • Sto bojkotuje ta takozvana opozicija?Prost odgovor nema programa,jedini program je skinuti Vucica..Umesto da animiraju glasace da izadju na izbore,vidi se da je to i za njih visa matematika,okrenuli ono bojkot,računajući pored ovih 45% koji ne izlazè nikad,nakupe jos 5% i tako proglase izbore neuspelim..Zato ova gradjanska inicijativa ima smisla.

 2. Ako još ima normalnih Čačana ova lista trebalo bi da osvoji barem 10 posto. Dosta nam je Dveri, Radojevića, lažnih demokrata, bivših naprednjaka kao što je Ćalović. Treba nam prava evropska opozicija.

 3. Kako vas više nije sramota da spominjete 5 oktobar da se veličate vi političari da ste vi 5 oktobar,da ste vi sva pamet ove zemlje da sve znate da vi sve najbolje radite all ste bivši .Bivši ste zato sto ste sami krivi za to,pa da počnemo 1 od sugradjanina Velimira koji je bivši 2Sugradjanin Jeremić bivši Tadić bivši Ž8vković bivsi Djilas bivši itd svi bivši….a zbog čega pa to moraju se iskreno sami zapitati pre nego što počnu da razmišljaju da će neko opet za njih da ide da ruši i da im uruči vlast posto oni drugačije i ne mogu da osvoje vlast.E gospodo draga politicari menjajte profesiju.

 4. Dragan Bisenić je uvek bio na liniji građanske časti ovoga grada tako da ne sumnjam da će i ovoga puta okupiti gradjansku elitu i dodati malo svetlosti u ovaj naš mrak.

  • Sedi 1…
   Zeks iz Nizozemske ciji si sad bot advokatov ili lampekov?Boli te uvo ti živiš na socijali pirkaš dobru travicu k…š po portalima ovi te plaćaji da pišeš,jesi malo nepismen,ali si zanimljiv…

   • Sta bi redakcija uradila da ja ovakve komentare kao ovi partijski sns paraziti pustam.Prvo nisam na socijali nego sam privrednik drugo nepusim travu trece nema coveka koji me moze kupiti ! A najvaznije da Srbija 21 je Vucicev projekat i lazna opozicija !

    • Privredniče iz Nizozemske kad si toliko upućen u dešavanja u gradu i nisi na socijali,a brineš se kako živimo ovde zašto ne osnuješ stranku ili grupu građana pa izađeš na crtu..Mislim političku crtu ,ne ovu tvoju..Ali prvo upiši časove pravopisa..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here