Čačak od MDULS dobija pet i po miliona za realizaciju dva projekta

3
1022

ČAČAK – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović potpisao je danas u Čačku ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava sa 27 predsednika opština i gradonačelnika, za realizaciju različitih projekata.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je ugovore za dodelu sredstava za dva projekta – Košarkaški kamp “Malina“, za koji je ministarstvo opredelilo četiri i po miliona dinara, i Ekološki informacioni sistem “Eko Čačak“, projekat koji je od ministarstva finansiran sa milion dinara.

  • Danas smo od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili ukupno pet i po miliona dinara za realizaciju dva značajna projekta. Košarkaški kamp “Malina“ grad će sufinansirati sa milion dinara, a ovaj kamp već četiri godine okuplja oko 200 učesnika iz Srbije i regiona na košarkaške terene Čačka. Želja nam je da ove godine bude više učesnika iz inostranstva, kako bismo toj deci približili naše sportske, ali i kulturne vrednosti, a isto tako osnažili veze sa gradovima u regionu, i šire – rekao je gradonačelnik Todorović.

Ekološki informacioni sistem “Eko Čačak“ će se iz gradske kase sufinansirati sa još 200.000 dinara, a za cilj ima da olakša građanima informisanje o meteorološkom uslovima, vanrednim situacijama i pruži ažurne informacije o komunalnim uslugama i intervencijama.

Gradonačelnik Todorović podsetio je da je zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u iznosu od 12 miliona dinara i 13 miliona izdvojenih iz budžeta grada, Čačak dobio jednu od najlepših i najmodernijih sala Skupštine, u kojoj je održan današnji skup. Takođe, za Jedinstveno upravno mesto opredeljeno je oko sedam miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo dalo šest miliona, a Grad Čačak ostatak sredstava.

  • Ovaj projekat je pri kraju i očekujemo vrlo brzo da Jedinstveno upravno mesto u našoj zgradi počne da radi. Nabavili smo svu potrebnu računarsku opremu, instalirali sistem i čim bude završenoi brendiranje, naši sugrađani će na jednom mestu moći da završe sve ono zbog čega su do sada odlazili na više šaltera, u različite ustanove – rekao je Todorović, ističući da Čačak od MDULS-a očekuje podršku za još projekata, na osnovu kojih će se unapređivati život naših sugrađana.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović zahvalio je predstavnicima Grada Čačka na gosoprimstvu, ističuđi da su danas potpisani ugovori sa 27 jedinica lokalne sanouprave, za finansiranje ukupno 29 projekata.

  • Za ovu namenu opredelili smo 410 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama pri realizaciji onih projekata koji su za njih važni. Tokom ove godine, nakon rebalansa budžeta, sigurno ćemo imati još jedan javni poziv i sa 500, 600 miliona dinara, sa koliko očekujemo da raspolažemo, bićemo u mogućnosti da pomognemo još određenom broju lokalnih samouprava za realizaciju njihovih projekata. Želim da istaknem da je Čačak primer grada koji se u proteklih desetak godina izuzetno razvio i pozitivno promenio. Čačak je definitivno postao centar Zapadne Srbije, u ekonomskom i saobraćajnom smislu, i pravi je primer dobre prakse kako jedinica lokalne samouprave uz izuzetnu saradnju sa državom, ministarstvima može da se razvija i unapređuje. Zahvaljujući dobrim domaćinima, pre svega, gradonačelniku Milunu Todoroviću pokazalo se da su sva sredstva koja je država uložila u Čačak iskorišćena na najbolji mogući način – rekao je ministar Martinović, napominjući da je Čačak grad koji se najbrže razvija u Srbiji, kao i da će država nastaviti u njega da ulaže.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGde za vikend? Predlozi za večernji izlazak
Sledeći članakMomirović najavio novu akciju za potrošače: Još proizvoda sa nižom cenom

3 KOMENTARA

  1. ŠTA JE SA NOVIOM ULICOM DALI ĆE BAR IZA KASARNE DO ULICE DR.FRAGIŠE MIŠOVIĆA U LAZNU U REMONTNI ZA VOD BITI IZGRAĐENA A STIM IZBEĆI VRATOLOMIJE SANITETA.KROZ CIGAMALU KOJA JE PRETVOTENA U PARKIRALIŠTA SUZILA DUPLO ULICU DR.MISOVIĆA KA BOLNICI.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here