Čačak protiv nasilja: Predsednik mesne zajednice zaboravio da pohvali Vučića, pa tražio da ponovi izjavu medijima

12
910

ČAČAK – Koalicija Čačak protiv nasilja oglasila se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Predsednik jedne MZ u Čačku je pozvao lokalne medije da informiše javnost o izvedenim radovima na čišćenju kanala i košenju, ali ih je zamolio da ponovi izjavu jer je zaboravio da se zahvali gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću.

Svedoci smo da je to praksa SNS režima i da se gradonačelik nakon svake izjave zahvaljuje Ani Brnabić i predsediku Vučiću, isto to je radila i predsednica Vlade koja se zahvaljivala svom šefu, a sve nam to odaje utisak da je jedan čovek u Srbiji zaslužan za svaki otkos i pokošenu travčicu u našoj državi.

Porez koji svaki građanin plaća se koristi za funkcionisanje države i svih njenih segmenata, a porazna je činjenica da se momentom uplate svojih obaveza lako odričemo prava na upravljanje tim novcem i smatramo da to više nije naša briga, naprotiv.

Lokalni izbori koji nam predstoje su zapravo naš izbor ljudi (službenika) koji treba da obavljaju svoje dužnosti po zakonu.

Nije potrebno zahvaljivati se nikome, a posebno ne premijeru/ki ili predsedniku države za poslove obavljene u mesnoj zajednici jednog grada, osim u slučaju da je potrebno pokriti činjenice o lošem radu, popularnošću svog lidera.

Kada se proglasi izborna lista SNS-a za lokalni parlament videćemo da li će se na njoj kao nosilac naći gradonačelnik Todorović, čiji rad građani treba da ocene (nagrade ili kazne) ili će se ipak sakriti iza lika i dela predsednika Srbije. Jedna od mnogih dilema građana Čačka će sigurno biti rešena – ko je doneo odluku o rasprodaji gradskog zemljišta u Čačku – ali tek nakon izbora.

Oni koji ne znaju ili žele da se prisete mogu pročitati kratku verziju nadležnosti lokalne samouprave. Podsećamo vas da sve ovo plaćamo mi građani.

 1. Donošenje i realizacija programa razvoja
 2. Donošenje urbanističkih planova i prostorno uređenje
 3. Finansijski poslovi
 4. Stambeno – komunalni poslovi
 5. Putna infrastruktura
 6. Osnivanje ustanova u oblasti osnovnog obrazovanja, kulture, primarne zdravstvene zaštite socijalne zaštite, fizičke kulture, sporta, dečje zaštite i turizma
 7. Zaštita od elementarnih i drugih većih nepogoda
 8. Ljudska prava i prava pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa
 9. Javno informisanje od lokalnog značaja
 10. Inspekcijski poslovi iz nadležnosti opštine.

Čačak protiv nasilja

Prethodni članakTradicionalni kviz “Mozgalica“ u OŠ “Branislav Petrović“
Sledeći članakStiže drastično zahlađenje: Pljuskovi, grmljavina i sneg!

12 KOMENTARA

 1. Molim ove iz ovog pokreta da promene ovu fotografiiju. Iritira strasno. Ne mora covek da bude esteta pa da mu zasmeta i tako da ne cita napisao.

  • Kako glup komentar. Ne odlučuje to Milun nego stranka, u ovom slučaju SNS. I vi biste stavili na listu nekog prepoznatljivog da smete. Evo Đilas ne sme svoje ime da pozajmi ni listi u Beogradu iako se hvali da je bio najbolji gradonačelnik. A baš me interesuje ko će vama da bude nosilac liste. Ko god bude bio biće to više nego smešno.

 2. Ovo saopštenje za javnost?
  Što bar ne napisaše o kojoj mesnoj zajednici se radi, možda bi neko pomislio da je istina.
  Pored ovakve opozicije, ovi ima da vladaju 1000 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here