Čačak uključen u kampanju za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija

0
143

ČAČAK – Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, najavila je danas da će to ministarstvo sprovesti četvrti po redu IT karavan, školsku kampanju za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija, od 16. aprila do 22. maja.

Ona je navela da je ove godine uključeno 25 škola, odnosno oko 2.000 đaka, iz Niša, Novog Pazara, Čačka, Zrenjanina i Beograda, a koncept programa predstavlja takmičenje za osnovce iz poznavanje digitalnih tehnologija i digitalne bezbednosti.

Matić je na konferenciji za novinare u Beogradu ukazala na značaj podsticanja dece i mladih da koriste digitalne tehnologije za učenje i kreativno izražavanje, ali i neophodnost prevencije i edukacije za jačanje njihove onlajn zaštite, navodi se u saopštenju.

– Istraživanja pokazuju da gotovo svi mladi imaju naloge na društvenim mrežama, a da čak polovina njih ima više od 500 onlajn ‘prijatelja’. To pokazuje koliko je njima važno da budu prisutni i popularni na mreži, i mi želimo da im pokažemo da je to moguće i sa afirmativnim, pozitivnim i bezbednim ponašanjem na internetu – objasnila je Matić.

Ona je podsetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija realizuje kapitalni projekat „Povezane škole“ u okviru kojeg će biti obezbeđena lokalna računarska mreža za svih 1.700 školskih objekata u Srbiji, koja će omogućiti modernizaciju procesa nastave, i da je završetak prve faze za 500 škola predviđen do septembra ove godine.

Ovom prilikom predstavljena je i medijska kampanja za bezbednost dece na internetu „Tvoj internet broj – 19833“ koja promoviše zaštitu dece onlajn i Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, a pratiće i IT karavan 04.

Izvor: MNA

Prethodni članakSNS Čačak: Zašto su pristalice SNS sendvičari, a oni koji organizovano idu u Beograd na miting opozicije nisu?
Sledeći članakGrad povećao izdvajanja za decu nastradalih tokom ratnih sukoba od 1991. do 1999.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here