Čačani u novogodišnjoj noći udisali najzagađeniji vazduh u Srbiji

12
1384
Foto: Fejsbuk stranica Fotografije Čačka/Danijela Jovanović

ČAČAK – U novogodišnjoj noći, kada su ulice bile pune ljudi, kvalitet vazduha u pojedinim mestima u Srbiji bio je nezapamćeno loš! Tako je indeks kvaliteta vazduha u Čačku prelazio 600.

Sat iza ponoći taj indeks je bio čak 618, što se smatra izuzetno opasnim nivoom štetnih čestica, 120 puta većim od normalnih vrednosti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBez promene broja pacijenata hospitalizovanih na kovid odeljenju, više prvih pregleda
Sledeći članakStagnira broj novozaraženih u Čačku i Moravičkom okrugu

12 KOMENTARA

  1. Istina je da je veliki broj domaćinstava prešao na gas i na pelet a nekada su se grejali na ugalj/drvo. Isto tako i toplane su mahom prešle na gas. Česta manipulacija da su individualna ložišta odgovorna za toliko zagađenje iz prethodno navedenog ne drži vodu. Ipak tačno je da se loži sve i svašta, plastika, iverica, prerađeno ulje, glina umesto uglja itd. Baš me interesuje koliko se rabljenog ulja od automehaničarskih radnji prikupi i da li sve to provuku kroz bubnjare… Dakle krivi smo svi i oni koji zagađuju i oni koji trpe.

  2. Ako je zagađenje samo od grejanja,što ne verujem,ne mogu da ne primetim da je grejanje na pelet velika prevara! Ne znam šta odlazi u atmosferu ali znam da čoveku koji čisti kotao treba oprema tipa skafander a,maski,rukavica…da se ne bi nagutao čađi. To vam niko neće reći dok donositi odluku o grejanju. Laž je da ima samo „šaka“ pepela,sipate pelet i mirni ste.

  3. Izgleda da samo naprednjaci lože ugalj u ovom gradu, svi ostali se greju na solarne i nuklearne elektrane, aj ne kenja….e više debili. Ako ko zagađujete vazduh onda ste to vi koji ložite sve i svašta u peći,posle vam kriv Milun. Stvarno ljudi idioti. Izgleda da je Milun bacao i petarde pa napravio onaj dim, sram ga bilo.

    • Drzava je davala subvencije za stolariju al gospoda iz gradske uprave nije konkurisala ! Gospodin koji vodio to odeljenje sad napredovao ene ga direktor u Mrcajevcima..

    • Znam gradjani ludi pa nisu videli sta se desavalo od oktobra pa navamo, postali smo grad sa najzagdjenijem vazduhu svaka vam cast naprednjaci pa vi bi i kamen uspeli da unistite !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here