Čačanin (24) učestvovao u pranju novca vrednom 15 miliona dinara

2
2597

ČAČAK – Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i pranje novca.

Uhapšeni su N.R. (46), R.C. (42) iz Kraljeva, N.J. (24) iz Čačka i J.R. (46) iz Beograda, saopštio je MUP.

Sumnja se da su oni, tokom aprila, vršili fiktivne uplate sa računa različitih inostranih firmi na svoje račune u jednoj banci, a potom iste stornirali.

Uplate su vršili preko kloniranih virtuelnih POS terminala pomoću kojih su uplate prikazane kao stvarne, odnosno nije prikazano da su uplate stornirane.

Potom su oni, kako se sumnja, taj novac prebacivali na druge bankarske račune u inostranstvu ili ih podizali sa bankomata pre nego što je banci koja im je omogućila korišćenje novca stigla potvrda o povraćaju sredstava odnosno obaveštenje da su uplate bile stornirane.

Na taj način banka je oštećena za više od 15 miliona dinara.

Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili pronašla i oduzela informatičku opremu za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje ovih krivičnih dela, kao i tehničku i informatičku robu za koju se sumnja da je kupljena od ovog novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: MNA

Prethodni članakI dalje bez novozaraženih u Čačku, svi uzorci negativnni na kovid-19
Sledeći članakSaslušan Boško Obradović: U ovoj fazi postupka neću se pozivati na imunitet

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here