Čačanin izabran za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija

4
5095

ČAČAK – Nastojatelj manastira Studenice, arhimandrit Tihon (Rakićević), izabran je za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija, i od sada će imati titulu episkopa moravičkog.

Ova odluka doneta je na Saboru Srpske pravoslavne crkve, koji okuplja arhijereje iz zemlje i dijaspore.

Na ovogodišnjem redovnom zasedanju izabrana su četiri nova episkopa koji će biti na dužnost pomoćnika – vikara, već postojećim arhijerejima.

Osim 53-godišnjeg Čačanina Tihona (Rakićevića), novi vikarni episkop patrijarha Porfirija postao je i jeromonah Nikon (Cvjetićanin), sabrat manastira Kovilja (eparhija bačka), sa titulom episkop jenopoljski.

Za vladike SPC izabrani su i protosinđel Pajsije (Đerković), nastojatelj Cetinjskog manastira, koji će biti vikar mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sa titulom episkop dioklijski, dok je za vikara episkopa novogračaničko-srednjezapadnoameričkog Longina izabran arhimandrit Serafim (Baltić), klirik ove eparhije, sa titulom episkop kostajnički.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU sredu se u funkciju pušta potpuno rekonstruisani sistem za navodnjavanje Parmenac – Čačak
Sledeći članakSvi za Čačak: Vlast je na klimavim nogama, ispitaćemo sve afere

4 KOMENTARA

    • Moravičku episkopiju je vaspostavio još sv. Sava sa sedištem u Arilju, tada manastir sv.Ahilija,gde bi i danas trebala biti! Šta se Čačka tiče, tu je sedište mitropolije sv. Artemija!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here