Čačanin proglašen za najboljeg finansijskog direktora u Jugoistočnoj Evropi

7
2963

ČAČAK – Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije farmaceutske kompanije “Galenika“ i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, na konferenciji “Winning in a disruptive world“, održanoj u Zagrebu, proglašen je za finansijskog direktora godine za region Jugoistočne Evrope* za 2020. godinu, na prvoj regionalnoj dodeli ove nagrade u organizaciji konsultantsko-revizorske kompanije “Deloitte“.

Pobednik je ovu nagradu dobio u konkurenciji najboljih finansijskih direktora iz zemalja regiona – Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Nakon nagrade za najboljeg finansijskog direktora Srbije u 2020. godini, u organizaciji kompanije “Deloitte“ i Udruženja finansijskih direktora Srbije, regionalna nagrada predstavlja dodatno priznanje rezultata koji je tim “Galenike“ ostvario u poslednje četiri godine, ali i veliki podstrek za mene. Osećam obavezu i dodatnu motivaciju da ovo priznanje opravdam daljim ličnim i profesionalnim razvojem kao i daljim uspešnim poslovanjem kompanije u kojoj radim. Zahvaljujem se organizatorima i nadam se da će ovogodišnji, prvi izbor najboljeg finansijskog direktora za region Jugoistočne Evrope prerasti u tradicionalni događaj promovisanja transparentnog korporativnog upravljanja – rekao je Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije u kompaniji “Galenika“, inače Čačanin.

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, “Deloitte“ je 2016. godine pokrenuo izbor najboljeg finansijskog direktora u Hrvatskoj, dok je u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini izbor pokrenut prošle godine i tako dobio regionalni karakter. Za najboljeg regionalnog finansijskog direktora, pored Nenada Mijailovića, takmičili su se i najbolji finansijski direktori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: Ružica Petričec Fabijanec (RASCO), Maid Jabandžić (Madi) i Sabina Župec Kranjc (Nova KBM).

Izuzetno mi je drago što je titulu najboljeg regionalnog finansijskog direktora poneo Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije “Galenike“, posebno što je ovo prvi izbor koji je “Deloitte“ organizovao na regionalnom nivou. Smatram da je potrebno da nastavimo da radimo na podizanju svesti o značaju kvalitetnog i transparentnog upravljanja korporativnim finansijama jer prisustvo dobre prakse korporativnog upravljanja značajno doprinosi ekonomskoj snazi kompanije i njenog okruženja – istakla je Olivera Andrijašević, partner i lider CFO programa u “Deloitte“ Srbija.

Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. Ova inicijativa promoviše transparentno korporativno upravljanje i jedan je od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i jačanje ekonomije.

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora regiona Jugoistočne Evrope činili su: prof. dr sc. Boris Tušek s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Violeta Kovačević, CEO kompanije Mercator-S u Srbiji, prof. dr Jelena Poljašević, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, prof. dr Aljoša Valentinčić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani, i Marina Tonžetić, partner u Deloitte-u Hrvatska.

Nagrada je dodeljena na svečanosti u Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu, i uručio ju je prof. dr sc. Boris Tušek s Ekonomskog fakulteta Zagreb koji je ujedno i predsednik nezavisnog žirija koji je odabrao regionalnog finansijskog direktora godine.

Izvor: Morava info, Promo

Prethodni članakPrešao na drugu stranu kolovoza i usmrtio staricu
Sledeći članakGG “Jedan tim“ predala listu: Jedina smo organizacija koja nema tutore i naredbodavce van Lučana

7 KOMENTARA

  1. Isplivao je onaj ko je trebao da ispliva ovde.Ovde od 45 na ovamo ljudi zaposljavaju decu na visoke funkcije ,pa ih tek onda prave.

  2. Radujte se malo narode. Ovo je uspeh. Dečko je poreklom Čačanin. Ima i ovde verovatno uspešnih mladih sugrađana. Isplivaće jednog dana. Sigurno. To želim od srca.

    • hoce, isplivace, ali negde u dijaspori

      tamo se ceni pamet, obrazovanje i sve sto je ovde potpuno anamtemisano i prokazano ako nisi drug clan

  3. Svaka mu cast ,on je decko Beogradjanin zivi u Beogradu i porodica mu zivi u Beogradu blizu 30 g.Nemojte se kititi tudjim perijem pisite o ovima sto sad zive u Cacku ,ako imate sta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here