Čačanska bolnica zasad “odbranjena“, do daljeg ne prelazi u kovid status

9
2934

ČAČAK – Nova zgrada Opšte bolnice u Čačku ipak neće preći u kovid status barem još narednih nekoliko dana, nezvanično saznaje Morava info.

Nakon brojnih pregovora, u koje je bilo uključeno i Ministarstvo zdravlja, došlo se do rešenja da se u kovid funkciju stavi odeljenje rehabilitacije u paviljnoskom delu bolnice, gde će biti postavljeno oko dodatnih 40 ležajeva.

Na ovaj način otvara se mogućnost za smeštaj još oko 90 pacijenata obolelih od kovid-19 ili sa simptomima ove bolesti.

Procenjuje se da bi to mogao da bude dovoljan kapacitet ukoliko, kako se očekuje, broj prijema u narednih nekoliko dana počne da opada, a da raste broj otpuštenih pacijenata.

Kako nam je objašnjeno, jedini problem može da nastane ako zbog prebukiranosti u drugim zdravstvenim centrima pacijenti počnu da dolaze iz drugih gradova – pre svega iz Beograda i Užica.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU čačansku bolnicu stigli novi respiratori
Sledeći članakČačanski protest kroz objektiv Branka Utvića (FOTO)

9 KOMENTARA

  1. Odbranjena je angazovanjem nasih bivsih sugradjana i zemljaka,koji su ulozili sav svoj kredibilitet i zasluge da urazume nekoga,da ne osudjuje nas narod i svoje bliznje!!!!!!
    HVALA

  2. Razumeš li šta znači reč, rečenica pod navodnicma. Uči i nauči. Znači ne treba nikakvo oružje. Neznalice, Sram vas bilo.

    • Dobro znam šta znače reč pod navodnicima, ali takodje dobro znam šta sam napisao. Na jednom drugom portalu, ali i na ovom u komentarima se poziva upravo na to da se brani bolnica, poziva se na proteste….

  3. Od koga je odbranjena? Kako vas nije sramota tako da kažete? Jesu li ti iz Beograda, Uzica neki vanzemaljci? Shvatate li šta pričate? Znate li da smo jedini u Srbiji koji su pozivali na pobunu zbog toga? Šta mislite kako će se Beogradski doktori ophoditi prema nama kad ovo prodje, a bude nam trebalo lecenje u Kliničkim centrima? Šta ćemo ako nam i sad skroz zaustave prijem najtežih pacijenata u Beograd? Kakav ste to narod? Mislite da je ljudima u Pančevu, Pozarevcu, Smederevu, Leskovcu, Vranju bilo lako kad su postali COVID bolnice? Sram vas bilo!

    • Ako ste zaista dr onda znate da u Bgd postoji Klinicki centar Srbije sto zanci da cela Srbija tu moze da ide.Bgd ima u svakoj opstini bolnicu primer Zvezdara,Bezanija Zemun itd tu neka zabrane odlaske drugima slobodno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here