Čačanske balerine osvojile sedam prvih nagrada na takmičenju u Rimu

1
607

ČAČAK – Na međunarodnom plesnom takmičenju “Dance now international“, koje je od 4. do 7. aprila održano u Rimu članice Baletskog studija Kulturnog centra Čačak, osvojile su sedam prvih mesta i tri specijalne nagrade. Studio se i predstavio na takmičenju sa osam koreografija i sve su nagrađene najvišim odličjima.

Na međunarodnom takmičenju u italijanskoj prestonici učestvovalo je na stotine plesača iz Evrope u različitim kategorijama. Čačansku pobedničku ekipu činile su 32 devojčice uzrasta od 10 do 15 godina, koje je predvodila nastavnica baleta i koreograf Ivana Dunjić, uz veliku podršku Vesne Pešov, nastavnice gimnastike.

Čačanske balerine dobile su prve nagrade za koreografije:

  • Prvo mesto i specijalna nagrada-takmičenje u Egiptu za koreografiju „Volia“, formacija Modern Ballet
  • Prvo mesto i specijalna nagrada-takmičenje u Istanbulu za varijaciju „Blue bird“
  • Prvo mesto koreografija „One“, formacija Jazz ballet
  • Prvo mesto koreografija „I am black“, formacija Musical Theater
  • Prvo mesto koreografija „Swan Lake“, formacija, classic ballet
  • Prvo mesto koreografija „Dolls“, formacija, classic ballet
  • Prvo mesto koreografija „Apasionata“, formacija Lurical dance
  • Varijacija „Cupid“ osvojila je drugo mesto i specijalnu nagradu za takmičenje po želji.

Od strane stručnog žirija na takmičenju, koji su činili renomirani igrači i pedagozi, Baletski studio Kulturnog centra Čačak dobio je velike pohvale i čestitke za originalnost, ujednačenost i profesionalnost. Svaki nastup čačanskih balerina ispraćen je podrškama publike i aplauzima, a pojedine koreografije i pravim ovacijama.

Takmičenje u Rimu bila je prilika za druženje, ali i obilazak znamenitosti. Balerine su u Rimu obišle čuveni Koloseum, hram svih bogova Panteon, Fontanu di Trevi, Španski trg, a bile su i u poseti Vatikanu. Uživalo se u sunčanom vremenu i na prelepoj plaži omiljenog letovalista Ancio, a put je obeležilo istinsko druženje kao i slavlje zbog postignutih rezultata. Mlađim balerinama ovo je bilo prvo međunarodno takmičenje koje će zasigurno dugo pamtiti.

Nagrade u Rimu potvrda su naročito predanog rada balerina i nastavnice Ivane Dunjić. Proteklih meseci vežbalo se vredno svakog vikenda kao i tokom sedmice. Stoga, veliki uspeh ni ovoga puta nije izostao. U kalendaru vrednih balerina i narenih meseci su u planu domaća i inostrana takmičenja.

Izvor: Baletski studio Kulturnog centra

Prethodni članakPrivremeni boravak u Moravičkom okrugu u martu prijavilo više skoro 2.000 stranih državljana
Sledeći članak“Lidl“ je izabrana prodavnica godine po oceni potrošača

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here