Čačanski naprednjaci donirali 200 knjiga Gradskoj biblioteci

6
573

ČAČAK – Čačanska organizacija SNS donirala je danas više od 200 knjiga Gradskoj biblioteci u Čačku, koja je ove nedelje preseljena u novu zgradu.

Knjige su doneli predstavnici gradskog rukovodstva i lokalni stranački zvaničnici, a primopredaji su prisustvovali gotovo svi direktori gradskih javnih preduzeća i ustanova koje je delegirala SNS.

Svežnjeve knjiga predali su gradonačelnik Milun Todorović, negova zamenica Milica Dačić, poverenici Gradskog odbora Marko Parezanović i Igor Trifunović…

Akciju je, kako je rečeno, organizovali i sproveli u delo resorni odbori SNS za mlade, kulturu i obrazovanje.

Zajedno sa gradskim rukovodstvom došli smo na ideju da Gradskoj biblioteci darujemo preko 200 knjiga stranih i domaćih autora. Ovo je samo početak, jer ćemo i narednom periodu nastaviti da oplemenjujemo i upotpunjujemo biblioteku. Knjige su najvažniji segment biblioteke, pored objekta. Pozivamo i ostale sugrađane koji imaju višak svoojih knjiga, koji imaju kvalitetne knjige, da ih doniraju biblioteci, jer će to svakako koristiti našim sugrađanima – rekao je član Gradskog veća zadužen za mlade i kulturu Dušan Radojević.

Prema njegovim rečima, veliku većinu doniranog kontigenta čine nove knjiga, ali i ima i korišćenih, koje su, kako je naglašeno, veoma dobro očuvane.

Službenice Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ za predstavnike SNS organizovale su stručno vođenje kroz novu zgradu ove reprezentativne ustanove.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPre 20 godina prvi put bombardovanja “Sloboda“ i pala prva žrtva NATO kampanje u Čačku
Sledeći članakMraz oštetio pojedine vrste voća

6 KOMENTARA

  1. Bilo teško nositi, a za većinu bi bilo teško nešto od toga i pročitati, mada bi Parezan neke knjige mogao da iskoristi kod tetke za potpalu drva,
    Ne dajte naprednjaci njemu knjige u ruke, rizičan je.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here