Ćalović: Jelesijević i Ilić evoluirali i podržali me; Jelesijević: Ćalović ima bolesnu ambiciju da bude gradonačelnik

23
2447

ČAČAK – Trzavice u redovima čačanske opozicije bile su vidljive i pre izbora, ali su one nakon rezultata lokalnih izbora stavljene u drugi plan, nakon što su predstavnici opozicije izneli tvrdnju da vlast nema većinu za formiranje novog saziva parlamenta i da može doći do nove kompozicije lokalne vlasti u gradu na Moravi.

Posebno oštre poleike vođene su na društvenim mrežama između pristalica Pavla Jelesijevića i Ivana Ćalovića, a optužbe su se uglavnom svodile na njihov odnos prema SNS u ranijim godinama.

Čačanskoj političkoj javnosti odavno je poznata istorija netrpeljivosti između Velimira Ilića i Ivana Ćalovića, nakon brojnih optužbi i kvalifikacija koje je lider Nove Srbije iznosio na račun sadašnjeg kandidata opozicije za gradonačelnika Čačka.

Takođe, na platformi “ILI ĆI ILI MI“ usmerenoj protiv Nove Srbije, Dveri su na lokalnim izborima 2016. osvojili 25 odsto glasova.

Zbog svega ovog, jedno od novinarskih pitanja upućenih kandidatu za gradonačelnika Ivanu Ćalović bilo je i da li računa i na podršku onih političkih činilaca koji do sada nisu imali najbolje mišljenje o njemu.

 • Nije li to pobeda moje politike? Oni koji su me osporavali sada me podržavaju. Ja sam pobedio i oni su shvatili da su pogrešili. Oni su evoluirali i na tome im hvala – rekao je Ćalović.

Međutim, nekoliko sati kasnije Pavle Jelesijević, koji je trenutno u Americi, u objavi na društvenim mrežama napisao je da on ne podržava Ivana Ćalovića, niti mu veruje, ali da će mu pružiti podršku u slučaju da je to jedini način da se smeni vlast SNS-a u Čačku.

Nešto kasnije bio je još oštriji, navodeči da mu se ne dopada način na koji je Ivan Ćalović sebe promovisao u kandidata za gradonačelnika. On je eksplicitno napisao da Ivan Ćalović gaji “bolesne ambicije da bude gradonačelnik Čačka“.

 • Nažalost ali nažalost, NE POSTOJI teoretska šansa da SUD ili GIK priznaju pobedu opozicije. Ne želim iko da gaji lažnu nadu da papirološki i pravno možemo izdejstvovati pobedu. Sve te ljude u GIK i u sudovima je SNS postavio na pozicije. Ja nisam političar već čovek iz naroda, ne želim da budem deo ikakvih predstava za narod ili farsi koliko god to čudno zvučalo, meni je proglašavanje ovog ili onog za gradonačelnika veliko nepoštovanje i omalovažavanje Čačana, jer svi oni dobro znaju da se vrednuje ono što je potpisano i pečatirano, a pečat i olovka su u rukama poslušnika SNS… Narodu sam dužan da govorim istinu i samo istinu, niko ne sme da gaji lažne nade jer tamo neki vodja neke opozicione grupe gradjana gaji bolesne ambicije da bude gradonačelnik. Mi našu borbu nastavljamo – naveo je Pavle Jelesijević, čija je grupa građana “ProBudimo Čačak“ osvojila svega dva odsto manje glasova od GG “Ivan Ćalović – Istina i Čast“.

Izvor. Morava info

Prethodni članakIN MEMORIAM, Jelisaveta Jela Surudžić, dugogodišnja direktorka čačanskih vrtića
Sledeći članakRHMZ: Crveni meteo-alarm do 17. jula zbog tropskih temperatura

23 KOMENTARA

 1. A sto se delite deco draga, budite svi zajedno u vlasti za bolji i lepsi Cacak. I slikajte se svi zajedno jer vi ste Cacani. I moj komsija Dulanovic da se slika, divan mladic. Puno pozdrava deco.

 2. Zanimljivo da nigde nema istinske opozicije u ovom gradu, a to su DS, Bisernićeva grupa građana, stranke Mikija Aleksića. I dobro je što neće da imaju ništa sa različitim varijantama naprednjaka, a svi su oni naprednjaci. Počevši od najvećeg Ćalova, pa preko Radojevića i Violete, Velja i Boška koji se Vučićem rujno vino pio. Ovo je samo veliki sukob među naprednjacima.

 3. Jelesijevic odmah po izborima pobegao u Ameriku i po neko saopstenje …..jad i beda od ovakve opozicije sa njim na prvom mestu

 4. Ko ovde laže? Ćalov ili Pavle? Kakav je ovo cirkus hebo te..
  Biske, ne daj se ovim idiotima! Nemoj sa njima, a ni sa nazadnjacima! Nismo za ovo glasali!

  • Sreća je da se porez na gluposti ne plaća. Čovek je po šablonu najbolji kandidat koga imamo – obrazovan na drzavnom univerzitetu, ostvaren profesionalno u poslu kojim se bavi, ceo Čačak ga poznaje, pošten … Takvi ljudi su danas nazalost strana tela za većinu ljudi. Velika podrška Giju !

   • „ceo Čačak ga poznaje po“ tome što je bio Vučićev kandidat za gradonačelnika i član SNS do 2018. a izbori na kojima je izduvao kandidaturu bili 2016. godine. Mnogo mu je trebalo da ukapira šta su i ko su Vučić i ekipa. Samo da se razumemo ni ovaj Jelesijević bivši SNS omladinac i organizator žurki nije ništa bolji. Uostalom to su njima, ostalim „opozicionarima“ i Milunovoj bulumenti Čačani jasno i glasno rekli time što nisu učestvovali u njihovom ozbornom cirkusu.

 5. Cekali smo 30 godina da se pojavi neko bez dlake na jeziku.To je ovaj momak,samo da ostane svoj!Ovo je misljenje svih Cacana,podrska!!!

 6. Bravo,Pavle he bolji kandidat za gradonacelnika, ovaj advokat je osvetoljubiv, sujetan, kad mu neko izlazi iz kancelarije i zatvori vrata,onda za njim kaze koji je ovo losak. Takodje ako je Smeko glavni kadrovik Istina u cast, onda smo u pm.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here