Centralna svečanost otvaranja Autoputa Miloša Velikog kod tunela Brančić u Ljigu

6
992
Foto: RINA

ČAČAK – Spajanje deonica na Koridoru 11 koji će se kroz Srbiju zvati Autoput Miloša Velikog, zakazano je za 18. avgust u Ljigu, na ulazu u tunel Brančić.

Trasa od Obrenovca do Ljiga dugačka je 68 kilometara.

Ovo će biti moderan autoput, izgrađen po svim standardima, širine je 28,4 metara, sa brzom, srednjom i zaustavnom kolovoznom trakom. U toku su završni, kozmetički radovi poput pranja kolovoza i sve će biti spremno do 18. avgusta kada će ova deonica biti puštena u saobraćaj – rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Najzahtevnija tačka na deonici od Obrenovca do Ljiga upravo je tunel Brančić, dug 944 i širok 8,5 metara, koji je zbog loših geoloških uslova usporio radove, prenosi agencija RINA.

Taj tunel nam je napravio najviše problema. Naišli smo na jako loš geološki materijal i niz nepredviđenih situacija, ali izborili smo se sa svim tim izazovima. Signalizacija je već upaljena, urađen sistem za ventilaciju i uspostavljen SOS sistem – naveo je Pavlović.

Na novootvorenoj trasi autoputa biće dozvoljena brzina od 130 kilometara na sat.

Zbog povezivanja s novoizgrađenom deonicom autoputa obustavljen je saobraćaj na deonici od Ljiga do Preljine, a sav saobraćaj je preusmeren na Ibarsku magistralu.

Izvor: RINA

Prethodni članakSreten Knežević ne ostaje u Borcu, otišao u Sloveniju
Sledeći članakVoz naleteo na skuter na pruzi Čačak – Kraljevo

6 KOMENTARA

  1. Jel beton u tunelu cim prelazi 400m.Tako su nas majmunisali za Brdjanei i o aj sledwci.Hice li isto da trese kroz tunel kao da po makadamu vozimo.Gospodo otidjite do Italije ,Austrije i nadjite mi tunel od betonske podloge???Ovom Cacaninu putarina za 100 km za nase uslove je skupa.Uvedite vinjete 90 € za god i nije problem.U Bugarskoj su 50€ da se zna.Ovako su bezobrazno skupe putarine za ljude koji razvoze robu i dosta putuju.Jer sve ce se povecati zbog transporta..Manje putarine nize cene goriva veci protok robe i veci standaed.Ne treba mnogo mozga!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here