Četiri nagrade za predstavu “Šećerno kraljevstvo“ Glumačke radionice Kulturnog centra

0
87

ČAČAK – Glumačka radionica Kulturnog centra Čačak drugu godinu zaredom pobednik je Festivala dečijih i omladinskih pozorišta Srbije (DOPS) u kategoriji predstava za decu, koji je protekle sedmice po 13. put održan u Kulturnom centru Jagodine.

Pored glavne festivalske nagrade, za najbolju predstavu u celini, predstavi Šećerno kraljevstvo pripale su i nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu – Tijani Vranić za ulogu Savetnice Tulumbe, zatim nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu – Jovani Janković za ulogu Dvorske lude Šampite, kao i nagrada za najbolju scenografiju na festivalu koja je pripala čitavom scenografskom timu čačanske predstave (Andreja Rondović, Nemanja Petrić, Miloš Vasović, Bojan Spasojević, Vojkan Petrović i Miodrag Nikolić). U predstavi su nastupili i Neda Pešić, Jelena Švabić, Sara Otašević, Maša Šiljković, Marija Buhteeva, Maša Urošević, Anđelija Obrenović, Dunja Petrović, Đurđa Vujović i Luka Spasojević.

U obrazloženju odluke o pobedničkoj predstavi koje potpisuje glumica Ljiljana Stjepanović, predsednica žirija, navodi se:

Za celovitost, ujednačenost i uživanje u ravnomernosti glumačkih ostvarenja.

Na ovaj način ponovljen je uspeh koji je prošle godine ostvarila predstava Glumačke radionice Kulturnog centra „Kapetanica Džun Piplfoks“ i još jednom odato priznanje vrednosti i važnosti amaterske pozorišne produkcije Kulturnog centra Čačak.

Predstava je odigrana po tekstu i u režiji Jovane Mišković i Dušana Vukašinovića, glumaca Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koji vode Glumačku radionicu Kulturnog centra Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakFilm “Čuvari formule“ u ponedeljak i utorak u Kulturnom centru
Sledeći članakOdbojkaši Lotusa poraženi od FAP livnice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here