Četvorica mladića koji su peške krenuli iz Beograda ka Podgorici, stigli u Čačak

0
627

ČAČAK – Četvorica mladica koji su se pešice uputili iz Beograda ka Podgorici zbog odbrane svetinja, stigli su večeras u Čačak.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Dvojica mladića iz Crne Gore, Ognjen Maraš i Miloš Ajković, u utorak su zajedno sa još dvojicom mladića iz Srbije, Aleksandrom Babićem i Miroslavom Antićem, krenuli ispred hrama Svetog Save u Beogradu na hodočastvenu litiju do Podgodice.

Danas je treći dan kako pešačimo. Na ovaj korak smo se odlučili jer se u Crnoj Gori satire duh Svetog Save. Želeli smo da pokažemo narodu da duh Svetog Save kod nas omladine i starijih još uvek živi, da ga se ne odičemo i da smo spremni da svoju istoriju i duh pravoslavni branimo po svaku cenu – rekao je agenciji MNA jedan od učesnika hodočastvene litije Ognjen Maraš.

Kaže da je put naporan i da je najteže bilo penjanje uz planinu Rudnik.

Miroslav Antić je zbog povrede danas napravio predah i sutra nastavlja put, a u međuvremenu im se pridružio i peti član Kristijan Kojičić iz Podgorice.

Priključio sam im se jutros, kada se u meni probudila želja da im budem saputnik na putu Svetog Save, da zajedno podnesemo žrtvu Bogu, da se potrudimo da svojim molitvama i krsnim hodom izmolimo pomoć od Hrista za odbranu naših svetinja u Crnoj Gori – naglasio je Kojičić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Put petorice mladića od hrama Svetog Save u Beogradu do hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici trebalo bi da traje 12 dana.

U nedelju 23. februara planiraju da prisustvuju molitvenom hodu i litiji u glavnom gradu Crne Gore.

Izvor: MNA

Prethodni članakMilica Dačić: Park kod Železničke stanice biće nazvan po Sonji Savić, zato nijedna ulica nije dobila njeno ime
Sledeći članakPoznato ko je najozbiljniji kandidat za direktora “Elektrodistibucije“ Čačak

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here