Cigarete u Srbiji skuplje za 10 dinara po paklici

1
261
Foto: Pixabay

Zbog redovnog usklađivanja akciza, dva puta godišnje, u januaru i potom za šest meseci u julu, cigarete pojedinih proizvođača u Srbiji su već krajem janura i početkom februara poskupele, dok će drugi proizvođači podići cene od 12. februara.

U Službenom glasniku je objavljeno da su od 29. januara poskupele cene cigareta proizvođača „Japan tobako internešnal“ iz Sente, a „Filip Morisa“ iz Niša od 6. februara za po 10 dinara po paklici.

„Britiš amerikan tobako“, kako je objavljeno za isto toliko, odnosno za 10 dinara, podići će cene cigareta od 12. februara.

Nakon ovih poskupljenja potrošači će najjeftinije pakovanje plaćati 340 dinara, a najskuplja paklica će koštati 620 dinara.

Cene duvanskih proizvoda se, inače, ne uvećavaju automatski svakog januara i jula, već Vlada Srbije mora da ih odobri i to na osnovu podnetog zahteva svakog proizvođača.

Cilj izmena akciza na cigarete je usklađivanje sa standardima Evropske unije, po kojima bi do 2025. država trebalo da prihoduje najmanje 90 evra na 1.000 komada cigareta, što je 1,8 evra po paklici.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakČetvorica od šestorice radnika “MB namenska“ danas će biti pušteni na kućno lečenje
Sledeći članakPozorišni kabare “Kao da sam te ponovo sanjao“ u petak u Kulturnom centru

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here