Da li će biti ponavljanja izbora na tri biračka mesta u Čačku?

8
1681

ČAČAK – Viši sud u Čačku usvojio je tri prigovora opozicije i naližio Gradskoj izbornoj komisiji da ponovo pregleda birački materijal sa tri biračka mesta.

Reč je, kako saznajemo, o biračkim mestima Preljina, Mojsinje i Katrga.

Pet prigovora opozicije sud je odbacio kao neosnovane.

Sednica Gradske izborne komisije povodom odluke suda održana je u subotu uveče, ponovo je pregledan materijal i ustanovljeno da je broj izbrojanih glasova na sva tri biračka mesta bio tačan, ali su otklonjeni određeni proceduralni nedostaci.

U slučaju dve pritužbe Gradska izborna komisija izjasnila se jednoglasno, dok je u trećem bilo preglasavanje nakon čega je zaključak GIK-a usvojen sa 9 glasova za i 7 protiv.

Ukoliko Viši sud potvrdi ovakav zaključak Gradske izborne komisije stiču se svi uslovi da se zvanično proglase rezultati lokalnih izbora. Ukoliko ne, na pomenuta tri biračka mesta građani će ponovo izaći na birališta.

Prema preliminarnim rezultatima GIK, koalicija oko SNS osvojila je 40 mandata, a u međuvremenu je i Ruska stranka odlučila da podrži aktuelnu vlast sa svojim jednim odbornikom. elokupna opozicija imaće 34 predstavnika u lokalnoim parlamentu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku od ponedeljka ponovo iznajmljivanje bicikala u okviru usluge ČA-bajk
Sledeći članakSutra prvi dan male mature, osmaci polažu srpski jezik

8 KOMENTARA

    • Oskar treba 70% svojih, pre svega po gradovima da smeni. Sve nabedjeni likovi, nece niko da glasa sns zbog njih. Kako budu sproveli reforme u SNS, tako ce im biti sledece izbore

      • tesko, nemojte misliti da ce neko iz opozicije da predje. Jer ako predje to je to. Za 4 godine je kraj politicke a i svake druge karijere.
        A i sta ce im, ima ce 41, i sa tim ce to funkcionisati

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here