Da li će Čačani imati problema sa javnim prevozom nakon što je “Autoprevoz“ proširio posao na Kraljevo

15
9799

ČAČAK – Od 1. januara ove godine čačanski “Autoprevoz“ obavljaće kompletan gradski i prigradski prevoz na teritoriji Kraljeva, nakon što je firma taj posao dobila na tenderu.

Zbog ovih okolnosti, kompanija “Kavim“, u okviru koje “Autoprevoz“ funkcioniše, kupio je novih šest autobusa koji će prevoziti putnike na teritoriji Kraljeva.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je u proteklom periodu dobijao pritužbe građana i predsednika mesnih zajednica da na nekim linijama u prigradskim naseljima nisu saobraćali autobusi. Sumnja se da su vozila koja su saobraćala na tim linijama prebačena u susedni grad.

Podsetiću da Grad Čačak i “Autoprevoz“ imaju potpisan ugovor o javnom prevozu. Njihova obaveza je da na utvrđenim linijama i u tačno određeno vreme vrši prevoz putnika. Nakon sastanka sa građanima i predsednicima pojedinih Saveta mesnih zajednica inicirao sam i sastanak sa direktorom “Autoprevoza“. Ona je potvrdila da su nabavili šest novih autobusa za javni prevoz u Kraljevu i ubedila me da novi poslovni angažman firme ni na koji način neće ugroziti javni prevoz u gradu Čačku. Najavila je i da će početkom februara stići nova vozila za javni prevoz u Čačku – naglasio je gradonačelnik Todorović.

Izvor. Morava info

Prethodni članakUpozorenje RHMZ: Stiže jako zahlađenje sa olujnim vetrom i snegom
Sledeći članakNova Srbija pristupila novoj opozicionoj grupaciji u Jagodini

15 KOMENTARA

  1. I u G.Milanovcu posluje KAVIM,autobusi idu potpuno prazni,ali imaju subvenciju od grada 25 dinara po karti koja je inace 45 dinara,tako da vozaci po ceo dan stancuju karte i ako su bez putnika,ali po tudjem dzepu…i naravno,predsednik opstine odmah po potpisivanju ugovora dobio novo vozilo…

  2. O kakvom gradskom prevozu gradonacelnik govori, zadnje dve godine nemamo red voznje niti imamo kome da se zalimo, deca kasne u skole, treninge, ljudi na posao, a koristimo mesecne karte, pricam o relaciji solid sloboda, a ni ostale nisu bolje.

  3. Licno idem svakog dana autobusom K.polje Gornji Trbusani vec dve godine ali najgore je stanje vec mesec dana samo zevam i cekam nije kao sto je bilo nesto biste morali preduzeti

  4. Cacani slobodno mogu reci da nemaju javni prevoz…Eto ideje novinaru da istrazi funkcionisanje javnog prevoza u Cacku.Bez imena,samo analiza linija,redovnosti polazaka,vreme cekanja,kvalitet stajalista…

  5. Ako se nadaš u Autoprevoz nećeš stići na vreme tamo gde si krenuo, a deci kupiš mesečnu kartu a onda mu daš pare za taxi, jer busa retko kada ima, šta reći…

    • Linije prema Slobodi funkcionisi rekao bih normalno (gradski prevoz).Prema Konjevicima je haos.pauze od po tri sata….izpstanak polazaka …Niko xivi nezna kad ima autobus u tom pravcu.Stajalista neurrdjena….haos.

  6. Grad Cacak daje subvencije Autoprevozu a zato autoprevoz gasi linije ! Sramota sve naprednjaci radite na stetu seoskog podrucja !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here