Dan prikupljanja sećanja na Dom JNA i zabavu u Čačku

0
283

ČAČAK – Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis“ organizuje “Dan prikupljanja sećanja na Dom JNA i zabavu u Čačku“.

Predviđeno je da ova akcija bude održana u utoorak, 17. septembra, od 9 do 17 sati.

Imate stare fotografije, plakate, pozivnice, programe ili živo sećanje na godine kada su u Domu JNA u Čačku organizovane zabave, igranke, koncerti, matinei, izložbe i drugi kulturno-zabavni sadržaji? Sa nostalgijom se sećate 60-ih ili 70-ih godina prošlog veka, kada je Dom JNA bio središte kulture, zabave i dobre muzike? Dođite u Biblioteku (bivši Dom JNA u Sinđelićevoj ulici), Konferencijska sala (1. sprat), u utorak 17. septembra 2019. od 9 do 17 časova, ponesite fotografije ili predmete koji su obeležili ovo doba i učestvujte u “Danu prikupljanja sećanja na Dom JNA i zabavu u Čačku“ – poručuju organizatori.

Gradska biblioteka ovu akciju organizuje u okviru međunarodne manifestacije Dani evropske baštine 2019, sa ciljem očuvanja sećanja na zavičajnu istoriju Čačka i Dom JNA, čiju zgradu danas koristi Biblioteka.

Doneta građa i usmena svedočenja biće digitalizovani za potrebe organizacije izložbe o Domu JNA i zabavi u Čačku i sačuvani u fondu Zavičajnog odeljenja (originalni predmeti se vraćaju vlasnicima).

Izvor: Morava info

Prethodni članakU najvećem loncu na “Kupusijadi“ spremljeno 1.200 porcija svadbarskog kupusa
Sledeći članakParezanović: Na novoj odborničkoj listi SNS biće puno iznenađenja, do kraja godine sva deca biće upisana u vrtiće

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here