Danas počinje 17. “Kupusijada“, organizatori očekuju 100.000 gostiju

0
379

ČAČAK – Tradicionalna 17. “Kupusijada“ u Mrčajevcima, kod Čačka, jedinstvena manifestacija na kojoj će se odvijati takmičenje u spremanju kuvanog kupusa u zemljanom loncu počinje danas.

Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka, ističe da je ovogodišnja priredba pripremila najveći budžet do sada – 2,45 miliona iz budžeta Čačka, još 1,5 iz kase Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – i procenjuje da će se za predstojeći vikend u selo sliti oko 100.000 posetilaca i gostiju raznih vrsta.

U okviru programa ovogodišnje „Kupusijade“ večeras od 20 časova održaće se priredba – „Obrenovanje“ sa velikim narodnim orkestrom Ljubiše Pavkovića, KUD-om „Radiša Poštić“ i osmoro pevača koji će izvoditi arije Obrena Pjevovića.

U subotu je od 14 do 18 sati amaterski muzički maraton na bini ispred Doma kulture, u 18 svečano otvaranje „Kupusijade“, a zatim (20.30) koncert Marinka Rokvića uz veliki orkestar Vlada Panovića.

Za nedelju je zakazan amaterski muzički program (15 -19), sledi proglašenje pobednika 17. „Kupusijade“ (19.30), pa koncert Ane Bekute (20).

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakSNS Čačak: Zloba i želja da se nekome napakosti po svaku cenu, slika su i prilika politike Dveri
Sledeći članakKošarkaši Borca večeras u hali kraj Morave protiv Dinamika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here