Dečak težak tri kilograma prva beba u Čačku u 2020. godini

4
1487

ČAČAK – Ognjen Ćosić prva je rođena beba u čačanskom porodilištu u 2020. godini.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Dečak težak tri kilograma, na svet je došao jutros u 08:40 minuta.

Njegova majka Milica Ćosić iz Pakovraća, kojoj je ovo prvo dete, kaže da je porođaj protekao brže nego što je očekivala.

Sve je proteklo u najbržem mogućem roku i sve je bilo u najboljem redu. Nisam očekivala da će ovako brzo da se rodi, ali divn oje što je prva beba u ovoj godini u našem porodilištu – rekla je Ćosić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Po tradiciji, prvorođenoj bebi pripao je zlatnik, koju je dečakovoj majci uručila zamenik gradonačelnika Milica Dačić.

Ono po čemu je Čačak prvi jeste da su babice iz našeg porodilišta, putem portala E-beba unele podatke i na taj način je beba dobila izvod iz matične knjige rođenih – rekla je Dačić.

On ja podsetila da u budžetu grada postoje podsticajna sredstva za novorođenu decu, dodajući da je taj iznos u ovoj godinu 15.000.000 dinara.

Bilo bi dobro da imamo rebalas kako bismo izdvajali još sredstava imajući u vidu da je prošle godine rođeno 1.250 beba više u odnosu na 2018. godinu. Taj podatak nas raduje jer treba da nas bude što više kako bismo popravili demografsku sliku koja je ranije bila izuzetno loša – navela je Dačić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Čačansko porodilište kompletno je rekonstruisano 2017. godine na šta je utrošeno više od 30.000.000 dinara.

Najveći deo sredstav je od Ministarstva pravde, dok su deo sredstava obezbedili Grad i donatori. Sve prostorije, mokri čvorivi, kao i oprema su novi u porodilištu. Tako su znatno poboljšani uslovi za porodilje i bebe. Čačansko porodilište je 2019. godine prepoznato i dodeljeno mu je veliko priznanje da spada u red prva tri porodilišta po konforu i uslovima za boravak i opservaciju trudnica i beba u Srbiji – istakao je Milošević.

Čačansku Opštu bolnicu ove godine očekuje obimna rekonstrukcija, kako bi se stvorili što bolji uslovi za sve zaposlene i pacijente.

Izvor: MNA

Prethodni članakKroz naplatnu rampu u Preljini za poslednja četiri dana 2019. prošlo 22.000 vozila, manje gužve nakon proširenja punkta
Sledeći članakDrž’te me da ne odem

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here