Dejan Tomašević pred juniorski F8: Da pobedimo Dinamik, pa da se borimo sa Partizanom

0
318
Tužio klub zbog neuplaćivanja staža: Dejan Tomašević

ČAČAK – Juniorski tim KK Borac imaće priliku da na završnom turniru Roda juniorske lige Srbije (od 19. do 21. aprila) kruniše sjajnu sezonu osvajanjem jedne od medalja. Čačani su regularni deo sezone okončali kao četvrtoplasirani tim u ligi, sa skorom od 15 pobeda i sedam poraza. Sada sledi glavni deo, odnosno borba za pehar šampiona.

Naravno, posao mladim Čačanima neće biti ni malo lak. Pred sobom će imati prepreke u vidu nekoliko zaista kvalitetnih i respektabilnih ekipa. A prvi na redu jeste sastav Dinamika, koji će u četvrtfinalu izaći na megdan izabranicima Dejana Tomaševića (petak, 14:15, hala Železnik).

Upravo sa kormilarom Borca popričali smo o očekivanjima pred završni turnir, ali o još nekim važnim pitanjima vezanim za juniorski tim, od koga se sa pravom očekuje da u narednim godinama izbacuje igrače koji će biti kičma kluba iz grada na Moravi.

Plasman na završni turnir je zaista veliki uspeh ove generacije. Ovogodišnje izdanje lige bilo je prilično kvalitetno. Da smo ostvarili značajan uspeh dokazuje i to što smo regularni deo sezone okončali kao četvrtoplasirani tim. Naravno, ostaje žal što nismo pobedili Dinamik u Čačku, jer da jesmo sezonu bismo krunisali osvajanjem drugog mesta. Ali, šta je tu je – izjavio je Dejan Tomašević.

Sada je na redu završnica, odnosno F8, na kom će Borac vrebati svoju priliku.

Pred nama je završni turnir Roda juniorske lige Srbije, koji će biti odigran u Železniku. Svakako da u Beograd putujemo osokoljeni rezultatima ostvarenim tokom sezone. Ne treba sumnjati da smo spremni da u četvrtfinalu pružimo svoj maksimum – dodao je trener Borca.

Prvi izazov biće Dinamik, sa kojim Borac ove sezone ima nerešen skor.

Smatram da je četvrtfinalni meč u kom igramo Dinamik i mi najzanimljiviji. Reč je o ekipama približnog kvaliteta. Neobično je to što smo prvo mi slavili u Beogradu, a zatim oni u Čačku. Verujem da obe ekipe imaju jednake šanse da prođu dalje. Spremamo se punom parom u poslednje vreme i sigurno je da očekujem da ćemo odigrati dobro u tom susretu. E sad, da li ćemo uspeti da slavimo, ostaje da se vidi. Četvrtfinalni meč je najvažniji na svakom turniru, jer nema prilike za popravni – smatra kormilar Čačana.

Nema sumnje, Borac na osnovu pokazanog ima čemu da se nada u Železniku.

Tokom trajanja lige igrali smo jako dobro, imali smo nekoliko blistavih pobeda poput one protiv Zvezde u Čačku, zatim Mege u Beogradu, sa Partizanom smo igrali na jednu loptu. Sve navedeno nam daje motiv i saznanje da možemo biti bitan faktor na završnom turniru. Ukoliko se bude ukazala šansa, mi ćemo je iskoristiti. Eventualnom pobedom u petak išli bismo na megdan Partizanu. Tu bi crno-beli tim bio favorit, ali ponavljam da smo odigrali dve ravnopravne utakmice, tako da imamo neke šanse – napominje Tomašević.

Naravno, Borac poseduje svoje adute.

Kao što je poznato, imamo Ognjena Mićovića, koji je MVP igrač ligaškog dela. Bio je najbolji strelac, asistent, kradljivac lopti, tako da se on svojim igrama istakao ove godine. Takođe, moram da pomenem i kapitena Srđana Krsmanovića, koji je odigrao dobro ove godine. Njih dvojica su izašli u prvi plan, tako da su sa klubom potpisali i prve profesionalne ugovore. Ali ne mogu da zanemarim i ostale igrače, jer je bitan ceo tim. Svi su dali svoj doprinos da sezona bude dobra. Svaki igrač će dobiti svoju šansu u petak, a nadam se da će imati priliku da se pokažu u subotu i nedelju. Nadu niko ne može da nam uzme. Da li ćemo biti dovoljno dobri da prođemo prvi izazov, ostaje da se vidi – zaključio je Dejan Tomašević.

Nikola Minović/Kablarnet.rs

Prethodni članakOpozicija u petak evidentira odsutne sa radnih mesta i nudi pravnu pomoć svima koji ne pristanu na ucene SNS
Sledeći članakFilmovi sa festivala “Slobodna zona“ stižu u Čačak

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here