Demokratska stranka Čačak obeležava godišnjicu ubistva Zorana Đinđića

5
322

ČAČAK – Gradski odbor Demokratske stranke Čačak održaće pomen povodom smrti premijera Srbije i predsednika te stranke Zorana Đinđića.

Tim povodom izdato je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Pozivamo sve poštovaoce dr Zorana Đinđića, da zajedno održimo pomen u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, Cara Dušana 2, 12. marta 2023. godine u 12 časova.

Prošlo je dve decenije od kada je usred dana, na ulazu u zgradu Vlade, ubijen prvi demokratski premijer Srbije. Zoran Đinđić je imao viziju, strategiju i energiju, sve ono što nije krasilo nijednog lidera posle njegovog ubistva. Bio je čovek koji živeo ispred svog vremena. Građani ga danas pamte po neverovatnoj volji da zemlju, urušenu Miloševićevom diktaturom, ponovo povede u svet.

U Evropi prihvaćen kao političar koji će Srbiju potpuno vratiti u međunarodnu zajednicu, a desetine hiljada ljudi koji su ga ispratili do Novog groblja, možda su ga tek tada shvatili. Iza njega je ostala praznina koju do danas niko nije uspeo da popuni.

Za ubistvo premijera Zorana Đinđića osuđeni su direktni izvršioci, članovi Jedinice za specijalne operacije i Zemunskog klana, ipak politička pozadina ubistva do danas nije razrešena.

Demokratska stranka Čačak

Prethodni članakOglas za posao: Poznatoj kompaniji potreban inženjer
Sledeći članakOvo su cene goriva u narednih sedam dana

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here