Deset godina Udruženja “Poplavljeni 1965. i 2014.“: Decenija koju su pojeli skakavci

1
322

ČAČAK – Udruženje “Poplavljeni 1965. i 2014.“ oglasilo se povodom godišnjice katastrofalnih poplava koje su pogodile teritoriju Čačka 2014. godine i decenije od osnivanja organizacije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U petak 15. maja 2020. godine navršava se tačno šest godina od katastrofalne poplave koja nas je zadesila i deset godina od osnivanja udruženja Poplavljeni 1965 i 2014. Kao i prethodnih godina, taj dan ćemo obeležiti, ali ovaj put, shodno situaciji, skromno i sa minimalnim prisustvom građana. Bilo bi lepo da ovu godišnjicu možemo da obeležimo samo kao ružno sećanje, da se zahvalimo onima koji su nam problem rešili i podsetimo na sve ono što je do sada urađeno na rešavanju ovog problema. Ali na našu nesreću, ne možemo.

Današnji dan dočekujemo sa još jednim od brojnih obećanja koje nadležni nisu ispunili. Još davnog 26. decembra 2019. godine, neko se na sav glas hvalio da je projekat crpne stanice dat na izradu i da je rok za njegovu izradu 45 dana, tj. polovina meseca februara. Danas je polovina maja, tri meseca ili 90 dana nakon isteka roka, ali do danas nijedna informacija ne ukazuje da je projekat blizu kraja.

I šta sada? Po koji put moramo da progutamo gorku knedlu, jer smo po ko zna koji put nasamareni. Više i ne brojimo. Evo dočekasmo i nove izbore, a rešenje problema ne dočekasmo. A i dalje se sećamo pompeznih najava u prethodnoj kampanji. Sada nam, kao nemim posmatračima, kao deci ostavljenoj od svojih roditelja, ne preostaje ništa sem da tražimo milost od neke buduće vlasti, nadajući se da će novoizabrana vlast imati više razumevanja za naše probleme.

Ali dok se ne formira ta nova vlast, dok ona ne počne da radi, protećiće mnogo vode Moravom. Nadamo se da će ta voda za to vreme ostati u koritima reka, da će nam domovi ostati suvi i da neće proteći nove četiri godine agonije za sve nas. Nadamo se da će se u budućoj vlasti naći želje da se ovaj problem grada Čačka reši. Ali samo po sebi postavlja se jedno logično pitanje: šta ako sadašnja vlast bude i buduća?

E neka nam je onda Bog u pomoći, jer nam ostaje samo u njega da verujemo.

Udruženje “Poplavljeni 1965. i 2014.“

Prethodni članakZa isplatu 100 evra već se prijavilo milion građana Srbije
Sledeći članakNijedan prijem na infektivno odeljenje u protekla 24 sata, jedan pacijent prebačen u Kragujevac

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here