Deset miliona za gradnju vizitorskog centra na Rudniku

0
414

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, danas je potpisao ugovor sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, za dodelu sredstava za projekat „Vizitorski centar Rudnik – centar razvoja turizma rudničkog kraja“.

Ministarstvo trgovine, turzima i telekomunikacija opredelilo je sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za planiranu izgradnju vizitorskog centra. Ove godine finansira se prva faza izgradnje Centra, saopšteno je iz opštine Gornji Milanovac.

Vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodaje tura i paketa različitih aktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti). Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima.

Pored smeštajnih kapaciteta, vizitorski centar na raspolaganju će imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija…).

Takođe, u sklopu objekta planira se suvenirnica, gde će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran).

Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineo bi razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja, povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja.

Izvor: MNA

Prethodni članakOd nedelje do utorka 14. Letnje duhovne večeri (PROGRAM)
Sledeći članakČačanska Sloboda bila domaćin finalnog turnira Fer – plej lige

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here