Deseti protest u Čačku: Ne može se megdan zadobiti, na Tviteru statuse pišući!

11
1943

ČAČAK – U Čačku je večeras po deseti put za redom održan protest “1 od 5 miliona“. Pred nekoliko stotina okupljenih građana govorili su jedan od organizatora protesta Radiša Ćeriman, članica Asocijacije slobodnih odbornika i potpredsednica DS Dragana Rakić, profesor srpskog jezika i književnosti u čačanskoj Gimnaziji Slobodan Nikolić i student doktorskih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Jelena Vujanović.

Profesor Slobodan Nikolić rekao je da je ovo poslednji čas za beg od nametnutog rasula.

Dragi moji Čačani, postoje ljudi koji misle, koji nisu otpad i fašisti, kako vlast naziva sve one koji nisu poniženi u onoj meri u kojoj bi ona to htela. Red je da se oslušne, za korist svih nas, glas razboritosti i istinske učenosti, glas dobrih, čestitih i plemenitih ljudi, a ne samo bedna paranija podsmevača, neobrazovanih ružičastih uldvorica i duševne sirotinje sa kupljenom diplomom ili poreklom. Uradimo to, dragi moji Čačani, sad, jer bojim se da više neće biti vremena ni za nas, ni za naše potomke, ni za naše pretke. Bojim se da više nećemo imati pred kim da položimo račun naše generacije – poručio je Nikolić.

Potpredsednica Demokratske stranke i oodbornica u skupštini Vršca Dragana Rakić istakla je da SNS ljude pretvorila u robote i robove, nudeći im život nedostojan čoveka. Kada bude smenjen diktatorski režim Aleksandra Vučića, rekla je ona, mnoge stvari u Srbiji postaće nezamislive.

Biće nezamislivo da ijedna žena bude primorana da daje lažnu podršku silovatelju i manijaku. Biće nezamislivo da se deca hapse i šalju na robiju tako brzo i ekspresno, dok naručilac ubistva iz Grocke još uvek čeka sud svoje partije. Biće nezamislivo da nečiji sinovi gaze naše kćeri na pešačkim prelazima i ubijaju naše sestre na naplatnim rampama, i da niko zbog toga ne odgovara – naglasila je ona sa improvizovane govornice.

Doktorand na FPN Jelena Vujanović rekla je da je Srbija uhapšena zemlja i pozvala građane da dođu na veliki protest u Beogradu 13. aprila.

Kada sam upisivala osnovne studije, nisam mislila da ću stići do doktorskih, a kada sam upisivala doktorske, nisam mislila da ću stići do suzavca u očima i do držanja mikrofoona da bih se izborila za slobodu medijia i ostale normalne stvari za život svakog čoveka. Nisam to mislila, ali znate kako kaže ona narodna: “Ne može se megdan zadobiti na Tviteru statuse pišući“ – rekla je Vujanović.

Okupljeni građani sa platoa kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću krenuli su potom u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Novi protest zakazan je za naredni petak, 29. mart.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBojović: U aprilu počinje krpljenje rupa na čačanskim ulicama
Sledeći članakPolicija se oglasila povodom napada na prostorije Dveri u Čačku

11 KOMENTARA

  1. Vise je postalo smesno da se bilo sta kaze na ovu temu.Govornici niti znaju sta pricaju niti ih ono malo naroda slusa.Ona grupa sto duva u pistaljke vidi se da su placeni za tu rabotu ali dnevnice nisu na vreme isplacene pa gube koncetraciju duvaju i kad treba i kad nije vreme,sve u svemu opste rasulo.Mislim da bi trebali da zovnu onoga iz Holandije da dokrajci ovu farsu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here