Detalji dolaska italijanske kompanije “Unikal“ u Čačak, najavljuju se odlične plate

1
883

ČAČAK – Gradonačelnik Milun Todorović izneo je detalje u vezi sa investiranjem italijanske kompanije “Unikal“ u Čačak. On kaže da su pregovori sa italijanskim investitorima vođeni preko godinu i po dana.

Prema Todorovićevim rečima, radi se o ozbiljnoj i velikoj kompaniji.

Imamo sreću da oni već 15 godina sarađuju sa čačanskom firmom “Progres inženjering“, sa kojima imaju odlično iskustvo. Prošle godine bili su na nivou od 1,3 miliona evra u kooperaciji. Sada su odlučili da investiraju u Čačak u proširenje kapaciteta i da parrtnerski uđu u proizvodnju, odnosno u izgradnju proizvodnih pogona sa “Progres inženjeringa“. Ove dve kompanije bi do kraja godine trebalo da izgrade galu površine od tri do pet hiljada kvadrata, i da fabriku što pre stave u funkciju. Plan je da u narednih godinu dana zaposle oko 100 radnika – naglasio je Todorović u izjavi za TV Telemark.

Prema njegovim rečima, nova fabrika zaposliće značajan broj inženjerskog kadra, kao i proizvodne radnike.

Rečeno je da će plate biti veoma, veoma visoke za čačanske prilike – rekao je Todorović.

Kompanija “Unikal“ osnovana je 1972. godine. Počela je sa proizvodnjom gasnih kotlova, da bi u narednih 47 godina osvojila proizvodnju solarnih panela, toplotnih pumpi, klima uređaja… U ovom trenutku posluje u 64 države sveta.

Izvor: TV Telemark, Morava info

Prethodni članakIzrečena kazna vozaču koji je pijan usmrtio četvoro ljudi u Mojsinju
Sledeći članakZa rekonstrukciju Doma slepih 2,8 miliona dinara

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here