Direktor Austrijskog kulturnog foruma posetio Gornji Milanovac

0
115

GORNJI MILANOVAC – Adrijan Fajks, direktor Austrijskog kulturnog foruma i ataše za kulturu ambasade Austrije, posetio je Gornji Milanovac sa ciljem da se unapredi saradnja između milanovačkih ustanova kulture i Austrijskog kulturnog foruma.

On se susreo sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, nakon čega se uputio u Dom kulture gde su ga predstavnici Kulturnog centra informisali o radu, planovima i mogućnostima ove institucije.

Mi već imamo lepu saradnju sa organizatorima rege fetivala “Natural Mystic“ koji se održava u Gornjem Milanovcu, a video sam i kakve profesionalce imate u ustanovama kulture i siguran sam da ćemo napraviti dobru međusobnu saradnju. Želja nam je da ponudimo program Austrijskog kulturnog foruma i van Beograda. To su muzički i filmski program, kao i izložbe. Mislim da će to za Gornji Milanovac, grad kulture i istorije, biti odlično – rekao je Fajks.

Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra, podsetio je ovom prilikom da KC GM već ima razvijenu međunarodnu saradnju i da će nastaviti u tom smeru i sa Austrijskim kulturnim forumom.

Kao što znate, u Međunarodnim bijenale umetnosti minijature učestvovalo je dosta austrijskih umetnika. Takođe smo imali tu čast da su muzičari iz Graca, iz čuvene austrijske džez škole, nastupali u našem gradu. Ovo je prilika da pojačamo naše konekcije i da, kao i uvek, zasijamo u najboljem mogućem svetlu – poručio je Arsić.

Nakon obilaska Doma kulture, Fajksa je dočekao Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja, a potom je otišao na Rudnik, gde je posetio Dom kulture “Vojislav Ilić“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak u narednih godinu dana isplaćuje poseban dodatak za majku trojki, 108.000 mesečno
Sledeći članakNa Gradskom trgu akcija u okviru obeležavanja Međunarodnog dana dece obolele od raka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here