Disciplinski postupak protiv dvojice policajaca zbog maltretiranja mladića (21) iz Guče

5
1331

ČAČAK, LUČANI – Muškarac iz Guče optužio je dvojicu policajaca da su mu naneli povrede. On je naveo da su ga policajci izvukli iz kafića u kojem je bio sa prijateljima i da ga je jedan od policajaca udarao kundakom od oružja, šamarima, laktovima i pesnicama.

Povodom ovog događaja oglasila se i Policijska uprava Čačak, koja je navela da su policajci koji su učestvovali u ovom incidentu – suspendovani.

  • Policijska uprava u Čačku pokrenula je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice policijskih službenika Policijske stanice u Lučanima zbog sumnje da su protivpravno primenili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema dvadesetjednogodišnjem muškarcu koji je sinoć doveden u prostorije ove policijske stanice – navedeno je u saopštenju PU Čačak.

Dalje se ističe da su pripadnici Policijske stanice u Lučanima doveli ovog muškarca nakon prijave da je velikom brzinom vozio zeleni motor Ulicom prote Gučanina, nakon što su ga pronašli u jednom ugostiteljskom objektu.

Nakon što je napustio policijsku stanicu, dvadesetjednogodišnjak je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca.

  • Nakon obavljenih razgovora sa povređenim muškarcem i policijskim službenicima PS u Lučanima, podnet je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i oni su udaljeni sa posla do okončanja ovog postupka. O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPotvrđeno pisanje Morave info, Saša Ocokoljić novi trener Borca; Peca Pantović: Ovo je novi početak za naš klub
Sledeći članakPavle Nikolić odličan u pobedi U20 reprezentacije protiv Hrvatske

5 KOMENTARA

  1. Samo pitanje.Vozio motor a nije zaustavljen na njemu.Što znači da im je bilo krivo što ga nisu uhvatili pa sad ajde da ga lovimo i …

    • Ako nisi primetio ili primetila, najbahatiji vozači u Ča su klinci od 20-25 godina sa LU tablama. Govorim objektivno. Dok nije zatvorena Župana Stracimira su toliko osiono i bahato vozili da je bilo neprijatno stanarima, a prolaznici sa decom su hteli sa ih biju jer su tutnjali tom ulicom nenormalnom brzinom i nisu se obazirali na pešačke prelaze. I u 90% slučaja su bili momci sa LU tablama. Da ne nabrajam dalje. Kupe tate dečici auto, pa se dečica sjure u Čačak da luduju kolima i budu primećena, pošto u njihovoj zabiti imaju dve ulice i trafiku. Poučeni iskustvom, biće da se mladić sigurno fino obraćao policajcima, nije bežao i nije se bahatio. Šatro.

      • Sve i da je tako, policajci su se odvratno i bahato ponašali. Zašto su ga vodili u šumu, vezivali, da je to Vaše dete ne biste tako pisali. Sramota, nevaspitanjei neprofesionalnost!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here