DJB raskinuo saradnju Narodnom strankom: Kampanja za promenu sa Veljom Ilićem nije kredibilna

2
716

ČAČAK – Stranka Dosta je bilo (DJB) objasnila je da do dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa Narodnom strankom nije došlo, jer je za DJB neprihvatljiva koalicija sa Novom Srbijom Velimira Ilića.

DJB na svom nalogu na društvenoj platformi X podsetio da je sa Narodnom strankom krajem januara potpisao memorandum o zajedničkom izlasku na beogradske izbore.

  • Dva i po meseca smo zajedno pokušavali da proširimo koaliciju i sa Dverima i NDSS-om i napravimo jaku kolona desnog centra. Dveri su bile zainteresovane ali nisu mogli da donesu odluku. Poslednji pokušaj je bio u ovu subotu, ali su Dveri ostale neodlučne. NDSS nije bio spreman ni na sastanak – navode iz DJB.

Dodaju i da je Narodna stranka pre tri nedelje htela da uvede Novu Srbiju Velimira Ilića u koaliciju za Beograd.

  • DJB ne vidi nijedno racionalno objašnjenje za to i za DJB to nije prihvatljivo. Voditi kampanju za promenu i uvođenje reda u Beogradu sa Veljom Ilićem nije kredibilno – poručuju iz ove stranke.

Narodna stranka je, kako se navodi, na kraju odlučila da napusti dogovorenu koaliciju sa DJB i napravi koaliciju su Veljom Ilićem.

Podsetimo, koalicija Narodne stranke i Nove Srbije najpre je ozvaničena u Čačku, a zajedničkom obraćanju medijima tada je prisustvovala i predstavnica lokalne organizacije Dosta je bilo u Čačku. Najavljeno je da će u koaliciji biti i POKS, ali stav te stranke povodom lokalnih izbora u Čačku još uvek nije poznat nakon što je POKS odlučio da zajedno sa Novim DSS bojkotuje izlazak na birališta u Beogradu 2. juna.

Izvor: N1, Morava info

Prethodni članakSeo za volan pod dejstvom kokaina, zaustavljen i isključen iz saobraćaja
Sledeći članakZatvoreni bazen u Milanovcu u subotu prima prve kupače

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here