Đilas: Bakiću, objasni kakav “dil“ si napravio sa Vučićem

3
421

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je, u javnom pismu, sociologu Jovi Bakiću da godinama ćuti na njegove „laži, uvrede, optužbe kojima ga obasipa“, da je odlučio da mu jednom ne oćuti i upitao ga kakav „dil“ ima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Više puta iznosiš tvrdnju da sam ja čovek koji ima ‘dil’ sa Vučićem? U čemu se taj ‘dil’ sastoji? U tome što sam od 2012. do 2014. imao na stotine naslovnih strana pisama koje je Željko Mitrović emitovao više hiljada puta? U tome što su mi na pravdi boga hapsili saradnike i prijatelje i držalli ih u pritvoru jedanaest meseci? U tome što su mi deca imala probleme u školi pa su na kraju otišla da žive sa majkom u London pa ih vidjam jednom u dva meseca? – upitao je Đilas u pismu objavljenom u listu Danas kao odgovor Bakiću na njegov novogodišnji intervju tom listu naslovljenom sa „Đilas i Vučić su dve frakcije jedne iste oligarhije“.

Đilas je naveo niz problema koje ima navodeći da ih pravi aktuelna vlasti i upitao Bakića:

To je taj ‘dil’ koji ja imam. Postavlja se pitanje kakav ti ‘dil’ imaš kad nijedan od ovih problema za sedam godina nisi imao, a tako si veliki borac protiv ovog režima? U toku protesta dao si niz štetočinskih izjava koje je režim koristio da nas optuži za nasilje. Govorio si da ćemo ih juriti po ulicama? Ko će da ih juri? Ti? Pa ti sediš u ‘East west brigde’ sa Željkom Mitrovićem i Zoranom Mihajlović. Zašto ih ne pojuriš kad ih vidiš? Govorio si da treba upasti u RTS sa dugim cevima? Šta ti je ideja? Da pucamo u novinare koji ne rade profesionalno svoj posao? – istakao je Đilas.

Đilas je ocenio da je „svakome ko iole shvata politiku jasno da je bojkot izbora za Vučića nerešiv problem“.

Svakome je jasno da oni koji su kao opozicija i hoće na izbore to rade isključivo zarad sopstvene koristi – otvoriće im se prostor u medijima, dobijaće pare od države ako pređu cenzus u čemu će im i sam Vučić pomoći jer mu je to u interesu – rekao je Đilas i naveo da Bakiću više neće odgovarati ma šta god bude pričao o njemu jer „ne obraća pažnju kada oni čije mišljenje na poštuje i ne ceni iznose laži o njemu.

U novogodišnjem intervuju, Bakić je rekao da su uslovi za izbore loši, ali su ipak prilika da se dopre do većeg broja ljudi.

Zbog čega bi levica bila talac ambicija jednog uskog kruga opozicionih političara, koji su se smenjivali na vlasti s aktuelnim režimom u poslednih nekoliko decenija? To su dve frakcije jedne iste oligarhije – rekao je Bakić pominjući pri tome Đilasa.

On je rekao i da opcija na čijem je čelu Đilas nikada ne može pobediti Vučića pa im „odgovara da bojkotuju izbore“ i da je to „sajajan izgovor, tim pre što se podudara sa zahtevom jednog dela s pravom ogorčenih građana“.

Izvor: Danas

Prethodni članakSokolana u Čačku dobila status spomenika kulture
Sledeći članakIguman Jovan Nikitović sahranjen u porti manastira Vujan

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here