Đilas ne odustaje: Auto-put od Čačka do Pojata je čista besmislica

8
1428

ČAČAK – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas ponovio je da građanima Šumadije, Zapadne Srbije i Pomoravlja nije potreban autoput od Preljine do Pojata.

On je to izjavio u intervuju nedeljniku “Vreme“ govoreći o stavkama na kojima se može uštedeti novac u republičkom budžetu. Po Đilasovoj oceni, jedan od načina uštede je da država prestane da troši novac na “nepotrebne stvari“.

Auto-putevi u Srbiji su potrebni u dva glavna kraka: ka Nišu i od Niša ka Bugarskoj i Makedoniji, a drugi glavni krak treba da bude ka Crboj Gori. Gradovi kao Šabac, Kruševac, Kragujevac treba da budu priključeni na taj glavni autoput, ali praviti auto-put od Kruševca do Čačka i platiti ga 900 miliona evra čista je besmislica – rekao je Đilas.

Podsetimo, izgradnja Mosta na Adi, započeta u vreme Đilasovog mandata na poziciji gradonačelnika Beograda, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama, koštala je oko 360 miliona evra. Taj most nesumnjivo je olakšao život Beograđanima, ali i drugim ljudima koji povremeno borave ili prolaze kroz glavni grad Srbije.

U vreme izgradnje verovatno da nije postojala dobronamerna osoba iz Čačka, ili su one bile retke, koja se bunila zbog ove investicije, iako ona suštinski nije predstavljala ništa kada je u pitanju kvalitet svakodnevnog života žitelja grada na Moravi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarinović: Šamar od Zlatibora u pravo vreme, da se malo spustimo na zemlju
Sledeći članakTri čačanske firme traže 11 radnika

8 KOMENTARA

  1. Ko hoće da shvati jasno je: gradovima za priključak na auto-put trebaju brze saobraćajnice (kao što je predvidjena od KG do Mrčajevaca) sa po dve trake koji bi se dao napraviti proširenjem postojećeg puta na 70% deonice i obilaznica gde mora, a ne auto-put punog profila sa otimanjem oranica i cenom nebu pod oblake. Ali pošto su EU i SAD ucenile da mora auto-put od Niša do Prištine (apsolutno nepotrebno) da bi Albanija imala prohodnost od Drača ka Istanbulu, onda ide zamazivanje očiju od narodnih para.

  2. Običan sam radnik građevinac i nisam mnogo pametan ali ja nisam razumeo kao vi ovo što je ovde napisano. Lepo kaže besmisleno je graditi za toliki novac. Ja razumeo da se mnogo, mnogo krade na autoputevima, a treba neko i da vraća te silne kredite.

    • Ti kao građevinac bi trebao da se razumeš u prostu matematiku, izračuna koliko vozila dnevno ide tom rutom, koliko košta izgradnja autoputa, i kolika je putarina, i videćeš za koliko bi se taj autoput isplatio.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here