Đilas: Neki nisu bili dostojni podrške koju sam im dao; Ponoš: Nema saradnje sa ovom vlašću; Jeremić: Odlazak kod Vučića štetan korak

4
400
Foto: SSP

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je večeras da će „razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi odbranio volju Beograđana koji su glasali za promene“.

On je naveo da su njegov cilj novi izbori i smanjenje tenzija.

Dva puta sam poslednjih godina okupljao opoziciju i nezavisne intelektualce u želji da smenimo vlast Srpske napredne stranke (SNS), a sada sam proglašen izdajnikom od pojedinih opozicionara i pre nego što sam seo da razgovaram – rekao je Đilas.

Lider SSP je odbacio kritike povodom moguće sadržine najavljenog razgovora.

Kao predsednik SSP idem da razgovaram sa Vučićem da odbranim volju Beograđana koji su glasali za promene. Oni koji imaju sumnju šta ću da kažem, nisu izgleda nikad ni bili dostojni podrške koju sam im dao da budu naši kandidati i kad drugi nisu verovali u njih – rekao je on, ne navodeći na koga misli.

Nikada nisam molio Vučića za funkciju i podršku kao neki koji me takođe kritikuju, već sam za razliku od njih svojevremeno odbio ponude da sarađujem sa SNS i budem potpredsednik Vlade i gradonačelnik – izjavio je Đilas.

Lider SSP je naveo da „opozicija mora da bude odgovorna, jer bez novih izbora ne možemo da zaštitimo izbornu volju građana“ i ocenio da je on i ovog puta realan: „Mislim da Vučić u bilo kom trenutku može da napravi većinu, jer svi dobro znaju da mandat pripada odbornicima, kao što znaju da su pojedine stranke opozicije ideološki bliže SNS“.

Najavio je da će Vučiću reći sve što misli o njegovoj vlasti, kao nekada (Slobodanu) Miloševiću.

Vučiću ću reći sve što mislim o njegovoj vlasti, što sam toliko puta javno govorio, uveren da ću uspeti da vodim dijalog u višem interesu građana i države, za smanjenje tenzija sa željom da Srbija bude demokratska zemlja. Dan pred razgovore s predsednikom Srbije, oni koji imaju problem sa sopstvenom savešću i koji bi otrčali na javni i tajni poziv, neka nastave da osporavaju moju javno iznetu želju da kao predsednik SSP odem i razgovaram – rekao je Đilas.

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je ranije da se “sa ovom vlašću se ne sarađuje, ova vlast se ruši“.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da je odlazak predstavnika opozicije na razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok izbori nisu završeni, izuzetno štetan korak.

Izvor: Beta, Morava info

Prethodni članakJuniori Borca nakon produžetka slavili u Novom Sadu
Sledeći članakStrankama za svaki mandat u Skupštini po 2,2 miliona dinara, evo koliko ko dobija

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here